Rize’de Meyve Fidanı Satışlarına büyük ilgi

Rize’de Meyve Fidanı Satışlarına büyük ilgi

YÖREDEN HABER 7.11.2019 10:18:36 608 1
Rize’de Meyve Fidanı Satışlarına büyük ilgi

Ali Akyıldız

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesinde kendi bahçesinde ürettiği Meyve Fidanlarını satışa Sunan Zeki Kal “ Fidan dikmenin tam zamanı” olduğunu açıkladı.

30 yıllık Fidan satıcısı Zeki Kal “Her türlü meyve Fidanı satıyorum. Fiyatlarımız iki sene önceki gibidir. Yani Enflasyon farkı almıyoruz” dedi.

Rize’nin Pazar İlçesinde Pazar günleri kurulan Pazaryerlerinde satışını yaptığı Meyve Fidanlarına talebin oldukça fazla olduğunu söyleyen Kal. “Her çeşit sertifikalı meyve fidan bulunuyor. Fidan dikme mevsiminin başladığı şu günlerde fidan satışları fena değil. Fiyatlar birkaç yıldır aynı olmasına rağmen fidan satışlarına devam ediyoruz” dedi.

Rize-Pazar İlçesi Sessizdere köyünden olduğunu ve Fidan işleriyle 30 yıldır uğraştığını söyleyen Zeki Kal,” Kendi üretimimizdir. Yerli Armut, Elma, Demir Elma ve sadece yöremizde yetişen Haçaçur Armutu gibi her çeşit meyve fidanlarının bulunduğunu” ifade etti.

Dikim olarak en uygun ay Sonbaharın son ayı Kasım ayı olduğunu belirten Kal,”Bu ayda dikim yaparsan bir sene önce meyve alırsın. Fiyatlarımız çok uygun iki sene önceki fiyatlara satıyoruz. Mandalina, Elma ve Armut yerli üretimimizdir 25 TL ye satıyoruz. Bizim başka yerlerden fidan alımımız yoktur.30 yıldır bu işi yapıyoruz. Pazar’da bizi herkes tanır. Ve Fidanlarımıza da güvendiklerinden bizi tercih ederler” diye konuştu.

Meyve Fidanı alıcısı Muzaffer Tonyalı “ Her sene bu aylarda Fidan alır dikerim. İnsanlar ve hayvanlar yesin diye. Dinimizde zaten Fidan dikmeyi çok önemli sayıyor ”dedi.


Anahtar Kelimeler:
Ekrem Kaya ünye
12.12.2023 17:34:18
Yeşefonunuyazarmısın

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI