Rize’de Karacalar mahalleye indi

Rize’de Karacalar sabah 05.00 de konakların önüne gelerek GÜL yediler.

YÖREDEN HABER 2.06.2020 12:59:00 98 2
Rize’de Karacalar mahalleye indi

HEMŞİN-Rize’de Karacalar sabah 05.00 de konakların önüne gelerek GÜL yediler.

Rize’nin Hemşin İlçesine bağlı Badara (Bahar ) mahallesinde, bir dişi diğeri erkek 2 Karaca Sabah 05.00’de tarihi konakların yanında bulunan, Gül’leri yiyerek karınlarını doyurdular.

O ilginç anı aynı köyde ikamet eden fotoğrafçı Ergün Güven, bir yandan fotoğraflarını çekip, diğer yandan görüntülemeyi başardı.

Yabani hayatı yakından tanıyan dağcı, fotoğrafçı Adem Genç, Karacalar ormanlık bölgede yaşamlarını sürdürür, Yüksek rakımları tercih etmezler, onların Kaçkarlarda en çok gözlemlenen yaşam alanlarıı Çat bölgesi ve cvarlarıdır.” dedi

Taze dikilen filizler, ot otlamanın dışında bitkilerin çiçeklerini ve taze ağaç yapraklarını sevdiklerini ifade eden Genç, “bunların bu bölgeye yiyecek için geldiklerini düşünmüyorum, Bahar Mahallesine yakın bir yerde sığındıkları bir yatağın olabileceğini düşünüyorum. Zaten orta kesim bölge hayvanlarıdır. Yüksek kesimlerde yaşamazlar” diye konuştu.

Karacalar daha sonra ormanlık bölgeye doğru koşarak gözden kayboldu. Mahalle sakinleri son dönemde ilçe merkezinde birkaç kez daha karacaları gördüklerini söylediler.


Anahtar Kelimeler:
Venekli Ahmet
2.06.2020 14:55:52
Mükemmel yaaaa !!!! Yok böyle bir güzellik.

Bedri TERZİ
2.06.2020 15:10:37
Bilgi, belge ve görüntülen için herkese teşekkürler.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı