Rize’de Kar Yağışı Yaylacıları bezdirdi

Rize Mayıs ayında beyaza büründü

YÖREDEN HABER 24.05.2020 14:23:28 23 0
Rize’de Kar Yağışı Yaylacıları bezdirdi

ÇAMLIHEMŞİN-Rize Mayıs ayında beyaza büründü

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Sıra köylerde akşam saatlerinde başlayan Kar yağışı saba kadar aralıksız sürdü.

Çamlıhemşin’e bağlı 2 bin Rakımlı Sırköylerden, Aşağı köy ve Ortaköy ve Başköy’de Kar yağışı Mayıs ayının 23.gününde Ramazan Bayramı arifesinde başlayarak, bayramın 1.gününde etkisini artıran kar, yaylayı beyaza bürüdü.

Ailesiyle birlikte Ortaköy'da hayvancıık yapan Zeki Altun, Kendine has kamelyasında, bir yandan kar yağışını seyreden, diğer yandan efkârlanarak dağları beyaz örtüsü ile kaplanmış görünce duygularına hakim olamayıp şarkı söyleyerek bayram mesajı yayınladı.

Yaklaşık 40 yıldır babadan aldığımız hayvancılık mesleğini biz devam ettiriyoruz. Her sene Nisan ayı ortalarında yaylaya çıkıp hayvanlarımızı otlaklara salıyoruz. Bu yıl Mayıs ayı sonuna geldik.6 kez kar yağdı. Mübarek yağmur kayboldu, âdeta yerini kar yağışına bıraktı” diyerek sıkıntılarını dile getiren Zeki Altun, “2020 yılı ülkemiz için sıkıntılarla dolu başladı. Deprem, sel, yağmur ve hastalıklarla mücadele ile başa çıkmaya çalışan başta devletimize ve milletimize Allah kolaylık versin. Bu sene yaylalarında tadı tuzu yok. Nisan sonunda geldik. Bir türlü havalar düzelmedi.60 adet büyükbaş hayvanı ahırlarda beslemek oldukça zor. İnşallah bir an önce virüs tehlikesi ortadan kalkar, havalarda düzelir de bizde rahat ederiz. Bu vesile ile tüm İslam aleminin Ramazan bayramını kutluyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı