Rize’de HOBİ olarak başladı. Siparişlere cevap veremiyor.

Rize’de yaşayan Naci Çelik(71),hobi olarak başladığı el sanatını bugün belli bir konuma getirerek ihtiyaçlara cevap veremeyecek duruma geldi.

YÖREDEN HABER 19.01.2021 18:19:51 27 0
Rize’de HOBİ olarak başladı. Siparişlere cevap veremiyor.

ALİ AKYILDIZ-MÜCAHİD UZUN

HEMŞİN-Rize’de yaşayan Naci Çelik(71),hobi olarak başladığı el sanatını bugün belli bir konuma getirerek ihtiyaçlara cevap veremeyecek duruma geldi.

Hemşin ilçesi Kantarlı köyünden Naci Çelik (71),Ankara’dan dönerek 25 yıldır köyünde yaşıyor. Kış ayında da köyünde kalıyor.

Şu an bulunduğum atölyede yapmış olduğu işlerin kendini aştığını, birçok kişinin önemsemediği yöreye ait ağaçlardan el emeği göz nuru çalışmalar yaptığını söyleyen Naci Çelik, Yapmış olduğum sanat eserlerinde kullandığım malzemeler atölyede yapılanların atıklarından oluşuyor.” dedi

Naci Çelik, Bu işe torunuma yaptığı bir Tır ile başladım. Daha sonra işin boyutu değişti. Ardından bunu gören arkadaşlarım geldi. Onlarda çocuklarını bize de bunu yap, diğer başka bir arkadaşım örnekle gelerek bunu yap deyince bende bu atölyede artık daha farklı bir konuma kendimi getirdim. Günlük işlerden tut, ev aksesuarına kadar her şeyi yapmaya başladım.” diye konuştu

Benim bu yaptıklarımı duyanlar birbirine haber vererek alanımı genişlettiler. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere gurbetten gelenler sipariş vermeye başladı. Ardından esnaflardan siparişler almaya başladım diyen Çelik, sözlerine şöyle devam etti.

“Pandemi hastalığı çıkınca esnaf satışlarımız bıçak gibi kesildi. Ben hazırlıklarıma Pandemi sonrası için ara vermeden devam ettiriyorum.”

Kantarlı köyü üç paradan oluştuğunu, Yazın kalabalık olmasına rağmen kışın üç hane kaldığını ve kendisinin 25 yıl önce Ankara’dan gelerek bir daha dönmediğini ifade eden Çelik, ”Burada hayata yeniden doğduğumu hissediyorum. Kış ayı gelince buraya Kar çok yağar, dün akşam başlayan kar yağışı 20cm ye ulaştı.20 yıldır bu köyün yolu karda kapanmaz. Kar yağınca İl Özel İdaresi olsun, belediye olsun gelip hemen açarlar. O yüzden kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Naci Çelik “ Tek şikayetinin Cep telefonlarının çalışmaması olduğunu, bir an önce yetkililerin bu işi çözmelerini ve dünya ile irtibatlarının kesilmemesini istedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı