RİZE’DE HAYVAN HAREKETLERİ KONTROL ALTINDA

RİZE’DE HAYVAN HAREKETLERİ KONTROL ALTINDA

YÖREDEN HABER 27.06.2018 21:28:56 22 0
RİZE’DE HAYVAN HAREKETLERİ KONTROL ALTINDA

Rize’de hayvansal ürün, canlı hayvan hareketleri ve yol kontrolleri ile ilgili eğitim düzenlendi

Hayati Akbaş

RİZE-5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelik ve Hayvan Hastalıkları İle Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi ( 2018/02 ) gereği; hayvan hastalıklarının kontrol altına alınabilmesi için hayvan hareketlerinin önemi büyük önem arz etmektedir.

Bu sebeple yol kontrollerinde Bakanlık personeline yardımcı olunması amacıyla İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye'nin yol kontrollerinden sorumlu personellerine, Müdürlük Yakup Şanal Toplantı salonunda ilgili personel tarafından eğitim verildi. Verimli geçen toplantıda yol kontrollerinde yapılması gerekenler, kontrol edilmesi gereken belgeler ve denetimlerle ilgili sunum yapıldı.

2018 YILI İLKBAHAR ŞAP AŞILAMA PROGRAMI TAMAMLANDI

Hayvan Hastalıkları İle Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi ( 2018/02 ) gereği 15.02.2018-31.05.2018 tarihleri arasında yapılması gereken ilkbahar şap aşılama programı İl genelinde tamamlandı.

Rize İl genelinde 23568 baş büyükbaş hayvan aşılanarak sistem kayıtları yapılmış, % 104 başarıyla program tamamlanmıştır. Şap aşılama çalışması ile beraber 3897 adet doğan buzağı da küpelenerek kayıt altına alındı. Yaylalara çıkacak hayvanların rapel aşılamaları da yapıldı..


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI