Rize'de Hayat Boyu Öğrenme Projesi Toplantısı Yapıldı

AB desteğiyle 24 pilot ilde uygulanmak istenen Hayat Boyu Öğrenme Projesi(HBÖ)bilgilendirme toplantısı İyidere ilçesinde yapıldı.

YÖREDEN HABER 1.09.2016 07:52:53 29 0
Rize
İsmet KÖSOĞLU
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanılan bilgilendirme toplantısında Projenin temel hedefinin Türkiye’de öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, özellikle istihdama yönelik öğrenme programlarına erişim ve katılımı arttırmak olduğu açıklandı. 

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye deki gelişen insan kaynakları kapasitesine’Hayat Boyu Öğrenme’yi tanıtarak katkıda bulunmak amacıyla Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi-2(HBÖ-2)yi hayata geçiriyor.
AB ve Türkiye Cumhuriyetinin ortaklaşa finanse ettiği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Sözleşme mamamı olarak yer aldığı proje kapsamında hayat boyu öğrenme olanaklarını, kapsamlı stratejilerin geliştirilmesi ve uygulanması aracılığıyla iyileştirmek, Hayat boyu öğrenme konusunda farkındalık yaratmak ve hayat boyu öğrenmeye katılım oranını arttırmayı amaçlıyor.

’Hayat Boyu Öğrenen bir Türkiye’ sloganıyla yola çıkılan projenin temel hedefi Türkiye’de öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak özellikle istihdama yönelik programlarına erişimi ve katılımı arttırmak.

7 Uzmanlık Merkezine 24 İl bağlı
Sosyal paydaşları bilgilendirmek ve onlarında desteğini almak amacıyla projenin tespit edilen 7 uzmanlık merkez iline bağlı 24 pilot ilde bilgilendirme toplantıları yapılıyor. İyidere’de yapılan toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül’açılış konuşmasında hayat boyu öğretimin önemine değindi.

Süleyman Akgül’Türkiyede hayat boyu öğrenmeye katılım oranı 2006 yılında % 1.8 den,2015 yılında %4.6 ya yükselmiş olmasına rağmen AB.nin 2020 hedefi olan %15 oranına ulaşması için planlı bir çaba sarf edilmesi gerekiyor.’

Bilgilendirme toplantısına Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Besim Acar’ın yanı sıra RTEÜ, Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezleri Belediyeler, STK’lar ve Meslek odaları ve işveren temsilcileri başta olmak üzere eğitim ve istihdam konularında çalışmalar yürüten çok sayıda kişi katıldı.





Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI