Rize’de Ekmek satışları azaldı

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle İstanbul'da cadde ve sokaklar boş kalırken, ekmek ve pide üretimi yapan fırınların çalışanları görevlerini sürdürdü.

YÖREDEN HABER 12.12.2020 13:45:23 47 0
Rize’de Ekmek satışları azaldı

Ali Akyıldız

PAZAR-Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle İstanbul'da cadde ve sokaklar boş kalırken, ekmek ve pide üretimi yapan fırınların çalışanları görevlerini sürdürdü.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Rize’nin Pazar İlçesinde cadde ve sokaklar boş kalırken, ekmek ve pide üretimi yapan fırınların çalışanları görevlerini sürdürdü

Fırıncılardan Sabri Aydoğdu kısıtlama döneminde nasıl çalıştıklarına dair yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi. “ Bu dönemde çalışmalara geç başlıyoruz sabaha karşı ekmek çıkarıyoruz. İnsanlar daha az ekmek alıyorlar satışlar yüzde 30 düştü. Nedeni ise sanıyorum evde ekmek yapıyorlar, Büyük şehirlere de göç ölüyor kışın satışlarımız azaldı.”

Aydoğdu ,” Girdi maliyetleri yükseldi, bir çuval un son iki ayda 40,50 TL zamandı, diğer maliyetler de arttı. Buna bağlı olarak biz zam yapmadık ve personel de çıkarmadık. Yılbaşından sonra zam vermezler ise mağdur olacağız.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI