Rize'de Çanakkale Ruhu Yaşatılacak Sergi açıldı

'Onlar Önce Vatan Dediler'Sergisi Ali Metin Kazancı Rize Lisesinde Vali Ersin Yazıcı tarafından açıldı.

YÖREDEN HABER 21.04.2016 19:34:00 34 0
Rize
14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Seval Öztiryaki ve öğrencileri tarafından düzenlenen sergiye Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Müdürü Ahmet Okutan, Akademisyenler, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelesini kesen Vali Yazıcı ve beraberindekiler sergiyi gezerek ilgililerden eserler hakkında bilgi aldı.

RİZE'DE YAŞATMAK İSTEDİK
Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Seval Öztiryaki, Zaferlerimizin gelecek nesillerin örnek alacağı en büyük değerlerimizden biri olduğunu kaydederek, ' Onlar Önce Vatan Dediler ' Sergimizi açarak Çanakkale ruhunu, Mehmetçiğimizin yazdığı destanı Rize'de yaşatmak istedik 'diye konuştu.

BENZERİ OLMAYAN BİR DESTAN YAZILDI
Vali Yazıcı ise, aziz vatanın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin, emniyet ve asayişin devamı için canını ortaya koyarak görevini yapan bütün kahramanlarla iftihar ettiklerini ifade ederek, ' Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Şehitler Haftası vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bugüne kadar bu vatan için vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum' dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI