Rize’de Cadde ve sokaklarda sessizlik hakim

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte Rize’nin Pazar İlçesinde Cadde ve sokaklarında sessizliğin hakim olduğu gözlendi.

YÖREDEN HABER 12.12.2020 13:57:13 146 0
Rize’de Cadde ve sokaklarda sessizlik hakim

Mücahid UZUN

PAZAR-Hafta sonu sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte Rize’nin Pazar İlçesinde Cadde ve sokaklarında sessizliğin hakim olduğu gözlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bilim Kurulu Üyeleri ile yaptığı toplantı sonrası aldığı kararın ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile tüm Türkiye’de uygulamaya konulan hafta sonu sokağa çıkma yasağı Rize’nin Pazar İlçesinde de uygulanmaya başlandı. Saat 21.00 itibariyle uygulanmaya başlanan ve pazartesi günü sabah saat 05.00’a kadar devam edecek olan sokağa çıkma yasağıyla birlikte caddeler boşaldı.

Emniyet ekipleri tedbir amaçlı cadde ve sokaklarda denetimlerini gerçekleştirirken vatandaşların ise genel anlamda kurallara uyduğu gözlendi.

Özellikle yoğunluğun yaşandığı Pazar Demokrasi Meydanı ve en işlek caddelerinde yasağın başlamasının ardından yasak kapsamı dışında olanlar hariç vatandaşlar aralıksız olarak uygulanacak 56 saatlik yasaklar bitene kadar evlerine çekildiler.

İlçede ‘Bir Liracı Erdoğan’ olarak bilinen, namı diğer ‘Barakana Erdoğan’ yasağa ve boş sokaklara aldırmadan 1 Lira bayram harçlığı için dolaşmaya devam ediyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI