Rize'de bu Pankart Gündem oldu

Rize Çaykur Didi Stadı’nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası Çaykur Rizespor-Galatasaray Yarı Final ilk maçında Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (Ribegem) tarafından üzerinde “Oku-İkra” yazan anlamlı bir pankart açıldı.

YÖREDEN HABER 22.04.2016 18:15:28 28 0
Rize
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, gençlere her alanda verdiği önemi belirterek Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi’nin sosyal ve kültürel çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.  

Maçın 53. dakikasında Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi ile ÜniRizespor Taraftar topluluğu tarafından üzerinde ‘’OKU-İKRA ’’ ve “Bilginin , Öğrenmenin, Okumanın Kaynağı Kitaptır” yazan pankart açıldı. Pankartın açılmasıyla birlikte aynı anda yaklaşık olarak 200 kişi tarafından yeşil ve mavi renk kaplamalı kitaplar okunarak tribünlerde güzel görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Başkan Kasap, “Toplumla bilginin buluşmasında önemli bir rol üstlenmekteyiz. Bu kapsamda kurmuş olduğumuz Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi’nin özellikle genç nüfusa yönelik olarak sunmuş olduğu projeleri var. Çaykur Rizespor’un karşılaşmasında böylesine kapsayıcı bir sosyal sorumluluk projesini ortaya koymak, gençlerimiz arasında kitap okumanın faydalarının anlaşılması açısından farkındalık oluşturacaktır” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ribegem Genel Koordinatörü Halim Turgut: ‘’Bizler Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (Ribegem) olarak yerel, ulusal ve uluslar arası alanlarda başta gençlerimizin sorunları olmak üzere toplumun her katmanına yansıyan sorunları ve geliştirilmesi gereken alanları genç bir bakış açısıyla tespit eden ve yine bu sorunlara gençlerin pratik ve dinamik yolları ile çözümler sunan ve bu kapsamda çeşitli etkinlikler ve projeler üreten bünyesinde gençlerin olduğu bir topluluğuz.‘’Her Yere Kitap Her Yerde Kitap’’ sloganıyla yaptığımız bu etkinlikte stadyumda gerçekleştirdiğimiz kitap okuma etkinliğinin öncelikle Ribegem’in eğitime ve kitap okumaya vermiş olduğu önemin Rize ve tüm Türkiye insanlarına duyurulması, halkımızın kitap okuma noktasında daha da bilinçlenmesini sağlamak ve kitap okumanın yeri ve zamanı olmayacağı düşüncesi hakkında duyarlılığının arttırılmasını amaçlıyoruz’’ diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı