Rize'de Amatör Kulüplere malzeme yardımı

Vali Ersin Yazıcı, Amatör Spor Kulüplerine ve Okullara spor malzemesi desteği törenine katıldı.

YÖREDEN HABER 8.02.2016 19:04:02 48 0
Rize
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonu hayata geçirilen proje kapsamında; İl Merkezi ve İlçelerimizde sportif faaliyetlerini devam ettiren 30 Amatör Spor kulübüne ve 63 okulumuza spor malzemesi yardımında bulunuldu.

Rize Gençlik Merkezinde düzenlenen törene Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri, sporcular ve öğrenciler katıldı.

SPORA DESTEK DEVAM EDİYOR
Geleceğin sporcularının yetiştirilmesine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten Vali Yazıcı, 'İlimizde Amatör Sporların gelişimi doğrultusunda, sporun tabana yayılarak çok geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmekteyiz. Malzeme yardımı ile sporda geleceğin yeteneklerinin altyapısını oluşturan ve sağlıklı gençlerin yetişmesinde kilit bir görevi olan Amatör Spor Kulüpleri ile Okul Spor Kulüplerine destek sağlanmıştır. Spor alanındaki projeler halen devam etmekte olup, ilerleyen yıllarda da amatör spor kulüplerimize verilen desteklerimiz artarak devam edecektir ' şeklinde konuştu.

SPORUN GÜCÜNÜ KULLANMALIYIZ
Çocukların kötü alışkanlıklardan uzak olması için sporun en gerekli faaliyet olduğunu belirten Vali Yazıcı, 'Sporu geliştirmenin ve yaygınlaştırmanın yanı sıra gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıp spora yönlendirerek önemli bir toplumsal işlevi de yerine getiren amatör spor kulüplerine daha sağlıklı ortamlarda daha kaliteli malzemelerle spor yapmaları için destek çalışmalarımız devam edecektir. Spora destek vererek öğrencilerimizin boş zamanlarında spor yapmalarını sağlamamız gerekiyor. Spor yaptıkları zaman derslerinde de başarılı olurlar. Çünkü kötü alışkanlıklardan kurtulmuş olurlar. Spor yapsınlar, spora alışsınlar, daha sağlıklı daha huzurlu bir toplum olsun. Bütün spor kulüplerimize başarılar diliyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına çok teşekkür ediyorum. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum ' dedi.
Haber: Metehan Gedik 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI