Rize'de Ailede sevgi ve samimiyet paneli

Aile Haftasında Müftülüğümüz Tarafından Ailede Sevgi ve Samimiyet Konulu Panel Düzenlendi.

YÖREDEN HABER 13.05.2014 13:32:41 24 0
Rize
15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Aile Haftası” münasebetiyle, Başkanlığımızca ülke genelinde düzenlenen panel dizisi çerçevesinde Müftülüğümüz tarafından “Ailede Sevgi ve Samimiyet” konulu panel düzenlendi.

Başkan olarak İl Müftümüz Yusuf Doğan’ın yönettiği panele konuşmacı olarak Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı Dr. Hatice Koç Kanca ve Uzman Vaiz Hasan Küçük katıldılar.

12 Mayıs Pazartesi günü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen panele Fakülte Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Hopa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ayık, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri, Müftülüğümüze bağlı din görevlilerimiz, öğrenciler ve çoğunluğunu bayanların oluşturduğu misafirler katıldı.

İl Müftümüz Yusuf Doğan Panel Başkanı olarak yaptığı açıklamada; batının tekniğinin yanında kültür emperyalizmi ile evlerimizin içine kadar ailelerdeki ilkeleri yerle bir edecek saldırıya maruz kaldığımız günümüzde, ailenin çokça konuşulmaya değer bir mefhum olduğunu vurgulayarak, Aile İrşat ve Rehberlik birimlerimize duyulan ihtiyaca dikkat çekti. Ailenin korunmasına yönelik bu tür faaliyetlerle çok ciddi bir çaba içerisinde olmamız gerektiğini ifade eden Doğan, aileyi ayakta tutacak hangi kurallar varsa onları yerine getirmemiz gerektiğini söyledi.

Panelin ilk bölümünde “Ailede Sevgi” konusunu anlatan Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı Dr. Hatice Koç Kanca; sevginin bir iksir olduğunu ve birlikte bir anlam kazandığını ifade ederek, sevginin kaynağının Allah olduğunu, eşler arasındaki meveddet ve rahmetin Cenab-ı Hakk’ın sevgisinin bir yansıması olduğunu dolayısıyla bu sevginin çocuklara da yansıması gerektiğini vurguladı. Sevgi medeniyetinin mimarı olan Efendimiz (sav.)’in aile hayatından örnek veren Hatice Koç Kanca, bir Müslüman ailenin sevgi konusunda nasıl davranması gerektiğini güzel örneklemelerle anlattı.

İkinci bölümde ise “Ailede Samimiyet” konusuyla Uzman Vaiz Hasan Küçük; samimiyetin kalbi bir özellik olduğunu vurgulayarak, niyet samimi olur eylem olmazsa o niyetin insana sevap kazandıracağını, ancak niyet bozuk olursa yapmış olduğu amelin boşa çıkacağını hatırlattı. Samimiyetin en güzel uygulama alanının aile olması gerektiğine dikkat çeken Küçük, “Din Samimiyettir” hadisinin ailede ve eşler arasında yansımasının nasıl olması gerektiğini örneklerle açıkladı.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI