Rize’de 10 Yıldır devam eden gelenek

Rize’de 10 Yıldır devam eden gelenek

YÖREDEN HABER 11.10.2019 10:22:51 82 0
Rize’de 10 Yıldır devam eden gelenek

Ali Akyıldız

PAZAR-Hayat yolunda birlikte yürüdüğün insanlar vardır. Ailen, eşin, çocukların, arkadaşların… Sana en yakınında eşlik eden dostunun yeriyse her zaman ayrıdır.

Yeri gelir bir simidi iki kişi paylaşırsın. Yeri gelir o seni, yeri gelir sen onu idare edersin. Dostun, sırtını yaslayabileceğin tek güvenli limandır. Her sıkıntında, her derdinde yanındadır. Yeri gelir herkesi karşısına alır senin için, yeri gelir sen mutsuzsun diye ta uzaklardan yüzünde ufak bir tebessüm yaratabilmek için yanına gelir.

Alışılagelmiş kahvaltı masasındaki zeytin, peynir gibi ürünler ve sıcak pasta çeşitleriyle yapılan kahvaltı caddeden geçenlerin dikkatini çekiyor.

Rize’nin Pazar ilçesinde 10 Mart Caddesinde esnaflık yapan vatandaşlar aralarına ÇAYKUR ‘a ait Taşlıdere Çay Fabrikası Müdürü Mustafa Üst’ün de dahil olduğu sabah kahvaltısı geleneğini 10 yıldır hafta sonu Pazar günü hariç sürdürüyorlar.

Mustafa Üst Taşlıdere Çay Fabrikası Müdürü,10 yıldır arkadaşlarla beraberiz. Bu birlik ve beraberliğimiz 10 yıldır hiç bozulmadan devam ediyor. Hafta sonu hariç her sabah bu mekanın önünde kahvaltı yapıyoruz” dedi.

Ahmet Demircioğlu, Cemil arkadaşımız her saba bize burada kahvaltı veriyor. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Cemil Bal, arkadaşlığımız çok iyidir. Devamlı böyle kalsın. Ve başkalarına örnek olsun” dedi.

İsmail Pınarbaş, Allah razı olsun bir sabah boş geçirmiyor” dedi.

Mustafa Kalyoncu, Her sabah yine aynı saatte arkadaşlarla birlikte “kahvaltı bahana sohbet şahane” uygulamasını yapıyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI