Rize Ziraat Çay Bahçesine ilgi artıyor

Çaykur Ziraat çay bahçesine, gerek ailece, gerekse bireysel olarak çıkan insanlar, Rize’nin ziraattan en güzel fotoğraflandığı noktada kurulan serenderle birlikte fotoğraf çektirmeden Ziraat çay bahçesinden inmiyorlar.

YÖREDEN HABER 17.02.2016 15:50:27 48 1
Rize Ziraat Çay Bahçesine ilgi artıyor
Çaykur YK Başkanı ve Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun göreve geldiği günden, bugüne değin, teşekkülünde başlatmış olduğu devasa proje ve yeniliklerin yanı sıra, Çaykur olarak, Rize’nin, tarihine, kültürüne, sanatına ve sosyal hayatına sağlamış olduğu katkılar, Rize’nin her yerinde kendisini göstermeye devam ediyor.

Çaykur, Rize’ye her yıl gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok uğradığı, Rize’ye özgü çamların, akasyaların, dört mevsimde canlılığını koruyan onlarca çiçek ve bitkinin bulunduğu, Rize’nin botanik çay bahçesi olarak tanınan, Atatürk Çay Araştırma Enstitüsü, Ziraat Çay bahçesi girişinde en son, Çaykur tarafından yapılan, Rize Serenderini bu mevsimde ziraat çay bahçesine çay içmeye ve Rize’yi ziraattan seyretmeye çıkan, Rizeli vatandaşların ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.


Çaykur Çay Araştırma Enstitüsü, Ziraat Çay Bahçesine çay içmek ve Rize’nin dört bir yanını bu noktadan seyreden Rizeli vatandaşlar ve Rize’ye dışarıdan gelen yüzlerce misafir, “Daha önceleri Ziraat Çay Bahçesi bu kadar cazip değildi. Son birkaç yıldır Rize’nin en önemli aynalarından birisi olan, Ziraat çay bahçesinde yapılan değişikler bizleri gururlandırmaktadır. Halkımızın ve dışarıdan Rize’yi gezmeye gelen misafirlerin gerek görsel olarak, gerekse hizmet kalitesi olarak, Rize’ye özgü görüntüler olarak yapılan bu yeniliklerden bir hayli memnun Karadeniz’in Bir Mimarlık Harikası Serender kalmaktayız.

Burada yapılan umumu bay ve bayan tuvalet ve lavabolar beş yıldız otelin tuvaletlerini aratmayacak temizliktedir. Bahçe girişinde en son yapılan, Karadeniz ilerimizin birçoğunda ve bilhassa Rize’mize özgü olan asırlardır devam eden kültürümüzün en canlı örteneklerinden olan, Serenderimiz kusursuz bir mimarlık örneği içerisinde yaptırırlar, bu bahçemizde yerli ve yabancı turistlerin, bizlerin hizmet ve görselliğine sunan, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na bu hizmetlerinden dolayı memnuniyetimizle birlikte teşekkürlerimizi sunuyoruz. ”dediler. Çaykur Ziraat çay bahçesinde yeni yapılan ve eskilerde ismine Nayla denilen, sonrasında ise Serender olarak bilinen, Rize kültürünün en önemli mimarı eserlerinden olan, buradaki büyük Serenderin karşısında Fındıklı Belediyesi tarafından, Çaykur Genel Müdürlüğüne hediye edilen ve balkonunda arı kovanının bulunduğu mini bir Serender’de yer almaktadır. Çaykur Ziraat çay bahçesine, gerek ailece, gerekse bireysel olarak çıkan insanlar, Rize’nin ziraattan en güzel fotoğraflandığı noktada kurulan serenderle birlikte fotoğraf çektirmeden Ziraat çay bahçesinden inmiyorlar.

Haber ve Fotoğraflar: Bayram Ali Kavalcı




Anahtar Kelimeler:
Kanuni
18.02.2016 10:03:15
Kim yapıyor bu evleri. Yoksa eş dost kazansın hesabımı bu

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI