RİZE YÜZDE SEKSEN ÖDÜYOR

Rize'de bu oran yüzde 80. Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde. Bu takdire şayan. Ödev ve görevlerini yerine getirme açısından gayretlerini gösteriyor' şeklinde konuştu.

YÖREDEN HABER 17.02.2014 18:46:45 36 0
RİZE YÜZDE SEKSEN ÖDÜYOR

  1. Rize Defterdarlığı’nın Merkez Öğretmenevinde düzenlediği törende, en fazla kurumlar ve gelir vergisi ödeyenler ile en fazla ihracat gerçekleştirenlere törenle plaket verildi. Vergi ödül törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı, Vali Nurullah Çakır,Ak Parti Rize Milletvekilleri Nusret Bayraktar ve Hasan Karal ile çok sayıda davetli katıldı.

    Rize’de Gelirler vergisinde Asım Cengiz, 1.692.579.00 lira vergi matrahı ile ilk sırayı alırken, Sabri Çepni 901.195.00 lira ile ikinci, Pınar Altekin 699.255.00 lira ile üçüncü olmuştu.

    Kurumlar vergisinde ise, 260.376.721.00 vergi matrahı ile Çayeli Bakır A.Ş. birinci sırada yer alırken, 5.123.081.00 lira ile Atılgan Oto A.Ş. ikinci, 3.122.186.00 lira ile Parsan Pazar İnş.San.Tic.Ltd.Şti.üçüncü sırada yer almıştı.


    Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı, Öğretmenevi Toplantı Salonunda 25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Rize Defterdarlığı tarafından düzenlenen Vergi Rekortmenleri Ödül Töreninde yaptığı konuşmada, vergilerin ülke kaynakları ve yatırım için önemli olduğunu belirtti.

    Bakan Sayın Hayati Yazıcı, 'Vergi varsa vergi ödeyen varsa hizmet kalitesi yüksektir. Vergi ödeyenler çoğalırsa yatırıma ayrılan kaynaklarda o kadar artar' dedi.

    Ülkenin kalkınmasına ve gelişmesine vergileri ile katkı sağlayan yatırımcılara teşekkür eden Sayın Yazıcı, 'Halkımızın kalkınmasına alın terini akıtmak suretiyle kendi ekonomik durumunu güçlendirerek vatandaşlık görevini yerine getirme mutluluğunu yaşayan bütün mükellefleri tebrik ediyorum. Devlet harcamalarını, yatırıma ayırdığı kaynakları, ülkenin kalkınması ve hayat standardının yükseltilmesi bağlamında oluşturduğu projeleri müteşebbislerin faaliyetleri sonucu elde ettikleri kazançlar üzerinden ödedikleri vergilerle karşılar. Vergi varsa vergi ödeyen varsa hizmet kalitesi yüksektir. Vergi ödeyenler çoğalırsa yatırıma ayrılan kaynaklarda o kadar artar' diye konuştu.

    Türkiye'nin 2013 yılı gayrı safi milli hasılasının 800 milyar dolara yükseldiğini vurgulayan Sayın Yazıcı, 'Ekonomimizin büyüklüğünden dış ticaretimizden artırmaktan söz ederken bunu gerçekleştiren aktörler ekonomik hayatın aktörleridir. Hükümet olarak müteşebbisimizin çok zor koşullar altında dünyada keskin biçimde sürdürülen rekabet ortamı içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyor ve sürekli yanlarında yer alıyoruz. Türkiye böyle büyüyor. Türkiye'nin kalkınmasına refah seviyesinin artmasında ortaya çıkan rakamlar iyileşmeler böyle gerçekleşiyor' ifadelerini kullandı.

    Türkiye'de vergilerin tahsilinin yüzde 75 düzeyinde olduğunu kaydeden Sayın Yazıcı, 'Rize'de bu oran yüzde 80. Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde. Bu takdire şayan. Ödev ve görevlerini yerine getirme açısından gayretlerini gösteriyor' şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI