RİZE VE ARTVİN YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Ovit tünelinin yapımı için Erzurum tarafının en mücadeleci kişisi olarak tanınan 30 yıllık Erzurum İl Genel Meclis eski üyelerinden, Erzurum Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Tahsin BAYRAMOĞLU; OVİT'İN BİRİNCİ AYAĞINI TEŞKİL EDEN ER

YÖREDEN HABER 11.11.2014 18:34:43 76 0
RİZE VE ARTVİN YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR
Ovit tünelinin ardından gelen, İspir İlçesi Aşağıözbağ'dan  başlayıp, Eski Kırık Beldesi Şaban köprüsünden çıkışı olacak olan tünellerin yapım ihale projesi kesinleşmiş oldu.

            Erzurum Kent Konseyi İkinci Başkanı Tahsin Bayramoğlu, 'İspir-Erzurum yolunu 41 kilometre kısaltacak olan bu tünelin ihalesinin gerçekleşmesi, Erzurum, İspir ve Rize ilimizde sevinçle karşılandı. Yer teslimi yapılan bu tünel çift tüp geçitten oluşacak. Daha önce 17 kilometreden oluşan bu tünel ve bağlantı yolları, yeni ihale projesiyle daha da kısalarak 13.5 kilometreye düşmektedir. Rize yolunu en çok kısaltan bu Kırık tünelleridir. Şu anda mevcut dağ yolu 55 kilometreyken, bu tüneller hizmete girdiğinde yol mesafesi 13.5 kilometreye düşecektir. Bu çok önemli bir rakamdır. Kırık tünellerinin ihalesi için, bakanlık ve karayolları Genel müdürlüğü nezdinde yoğun çalışmalar sergileyen ve zaman zaman bu çalışmaları telefonla kendisiyle paylaştığım, Rize Ak Parti Milletvekili Ovit sevdalısı Hasan Karal Vekilimize hemşehrilerim ve şahsın adına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.' dedi.
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
    

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI