Rize ve Artvin Valisinden ziyaret

Ziyaretin sonunda Vali Doğanay, Vali Bektaş ile Başkonsolos Koçak, karşılıklı olarak çeşitli hediye takdiminde bulundu.

YÖREDEN HABER 15.10.2018 08:00:42 58 0
Rize ve Artvin Valisinden ziyaret

Artvin Valisi Ömer Doğanay ile Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak’ı ziyaret ettiler.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Ömer Doğanay ile Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak’ı ziyaret etti.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen “Uluslararası Batum 8. Uluslararası Tarım Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na” katılmak için Gürcistan’ın Batum şehrine gelen Vali Doğanay ile Vali Bektaş, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak’ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Koçak, Türkiye’yi Gürcistan’da en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek, “Acara Özerk Cumhuriyeti bölgesinde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız ile burada faaliyet gösteren iş adamlarımıza yardımcı olmak üzere mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz.” dedi.

Koçak, dost ve kardeş ülke Gürcistan ile Türkiye arasındaki mevcut işbirliğinin her alanda daha da ileriye gitmesi için büyük gayret gösterdiklerini söyledi.
Artvin Valisi Ömer Doğanay ise, Batum Başkonsolosu Koçak’ın sınır komşumuz Gürcistan ve Acara Özerk Cumhuriyeti ile ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir görevi başarıyla yürüttüğünü söyledi.

Artvin, Türkiye ile Gürcistan’ı birbirine bağlayan sınır ili olduğunu belirten Doğanay, Türkiye ile Gürcistan’ın turizm, ticaret ve ekonomik alanda çok yakın ilişkileri olduğunu söyledi.

Ziyaretin sonunda Vali Doğanay, Vali Bektaş ile Başkonsolos Koçak, karşılıklı olarak çeşitli hediye takdiminde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI