Rize Valisi Yazıcı'dan öğrencilere moral ziyareti

RENK Projesi Kapsamında Çayeli Kaymakamlığı tarafından yarıyıl tatilinde İMKB Fen Lisesinde düzenlenen ve Çayeli'ndeki liselerden 200 öğrencinin katıldığı 9 günlük YGS Hazırlık Kampı devam ediyor.

YÖREDEN HABER 30.01.2016 08:48:40 13 0
Rize Valisi Yazıcı
Vali Ersin Yazıcı, YGS'ye hazırlanan 12. Sınıf öğrenciler için Çayeli İMKB Fen Lisesinde düzenlenen destekleme kurslarını yerinde görmek ve öğrencilerin kamp ortamlarını incelemek amacıyla İMKB Fen Lisesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Vali Ersin Yazıcı, yapmış olduğu ziyarette, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal'dan düzenlenen kamp hakkında bilgi aldı.

YGS ÖNCESİ ÇOK İYİ MORAL OLDU
Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, İMKB Fen Lisesinde devam eden, YGS hazırlık kampının hazırladıkları program dahilinde devam ettiğini, öğrencilerin yoğun çalışma temposu içerisinde hem moral motivasyon kazanmaları hem de hazırlık sürecinde YGS ile ilgili akıllarında soru işareti ile konuların anlaşılması adına güzel bir kamp olduğunu ifade etti.

YGS KAMPI
Yaklaşan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde, öğrencilerin sınav pratiğini artırmak ve sınav stresine karşı deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla verimli bir kamp gerçekleştirildiğini belirten Vali Ersin Yazıcı, Çayeli Kaymakamı ile Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne öğrencilere sunduğu bu ilave katkıdan dolayı teşekkür etti.

Daha sonra okulun yemekhanesinde öğrencilerin masasına oturan ve yemeğini onlarla birlikte yiyen Vali Yazıcı, öğrenciler ile bir süre sohbet etti. Vali Yazıcı, öğrencilere gelecekle ilgili hedeflerini sorarak, kitap okuma tavsiyesinde bulundu

HAYALLERİNİZ VE İDEALLERİNİZ OLMALI
Öğrencilerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Yazıcı, 'Ümit ediyorum ki hepiniz YGS'de olduğu gibi bundan sonra ki sınavlarda da başarı gösterirsiniz. Eğitim her zaman öncelikli konularımız arasında bulunuyor. Başarı kolay yakalanmıyor. Hayatta hiçbir şey tesadüf değil. Eğer disiplinli, çalışkan ve gayretli olursanız başarıyı yakalarsınız. Öncelikle hayalleriniz ve idealleriniz olmalı. Bu noktada da dikkatli ve doğru yöntemlerle çalışmalısınız. Sizleri en iyi yerde ve en iyi okullarda görmeyi arzuluyoruz 'şeklinde konuştu.

GELECEK SİZİN OLDUĞU İÇİN TERCİH DE SİZİN
Meslek seçiminin, yaşam biçimini de belirlediğini belirten Vali Ersin Yazıcı, 'Üniversitede bir bölümü seçmek aynı zamanda gelecekte yapacağınız mesleğe karar vermek demektir. Sadece üniversiteye girmiş olmak için bir tercih yapmayın. Gerçekten gelecekte çalışmayı planladığınız ve kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz bölümü ve üniversiteyi tercih edin. İnsan sevdiği işi yaptığında kuşkusuz başarıya ulaşır. Bu yüzden diğer aile bireylerinin sizleri bazı seçeneklere zorlaması doğru değil. Aileler çocuklarını başkalarıyla karşılaştırmamalı, onların istemedikleri programlara girmeleri için zorlamamalıdır. Gelecek sizin olduğu için tercih de sizin. Kendi ilgi ve yeteneklerinizi mümkün olduğu kadar gerçekçi olarak değerlendirmeye çalışın 'dedi.

MORAL DEPOLUYORUZ
Öğrenciler kampın kendileri açısından çok verimli ve faydalı geçtiğini ifade ederek, 'Uzman öğretmenlerle sınavlara hazırlanıyoruz. Binlerce soru çözerek sınav stresinden uzaklaşıp, moral depoluyoruz' şeklinde konuştular. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı