Rize Valisi Kemal Çeber, Cumhuriyet Çay Fabrikasında incelemelerde bulundu.

Rize Valisi Kemal Çeber, Cumhuriyet Çay Fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

YÖREDEN HABER 10.06.2019 08:03:15 26 0
Rize Valisi Kemal Çeber, Cumhuriyet Çay Fabrikasında  incelemelerde bulundu.

Vali Çeber, Cumhuriyet Çay Fabrikasını ziyaret ederek ilk çay hasat döneminde ki çay kalitesi ile ilgili fabrika müdürü Köksal Kasaboğlu’ndan bilgi aldı.

Yapılan incelemeler sonucu Vali Çeber yapmış olduğu açıklamada;” Çaykur Genel Müdürlüğü, Rize Valiliği ve ilgili kurumlarımızın uyarıları noktasında bu yıl genel anlamda çayların daha kaliteli olduğu ve tüm sorunlara rağmen iyi bir hasat sezon geçirdiğimizi söyleyebiliriz. “ dedi.

Vali Çeber açıklamasının devamında ;”İlimiz, üretilen çayda haşerelere karşı ilaç kullanılmadığı ve dünyada üzerine kar yağma özelliğine sahip tek çay üretilen bölge olduğu için çay kalitesinde ilk sırada yer almakta. Bizlerde yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda yüksek kalitede ki bu çayı en verimli şekilde hasat etmeyi hedefledik ve bu işi en güzel yapabilecek olan kişilerinde yöre insanı olduğu bilincini oluşturmaya çalıştık. Bu yıl ilk hasat döneminde elde ettiğimiz veriler sonucunda da yüksek kalitede ki çayın yöre insanı tarafından hasat edildiğinde kalitesini korumuş olduğunu bir kez daha görmüş olduk. “ dedi.

Vali Çeber’e, Cumhuriyet Çay Fabrikasına yapmış olduğu ziyarette eşi Neslihan Ayan Çeber’in yanı sıra fabrika müdürü Köksal Kasaboğlu da eşlik etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı