Rize Valisi Ersin Yazıcı'yı ziyaret ettiler

Rize İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde oluşturulan Rize Arama Kurtarma Ekibi, Vali Ersin Yazıcı'yı ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 22.01.2016 08:54:27 20 0
Rize Valisi Ersin Yazıcı

İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe başkanlığında, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ilde acil durum ve afetlerde görev alan tüm kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarını bir çatı altında toplayarak oluşturulan Rize Arama Kurtarma Ekibi Vali Ersin Yazıcı'yı ziyaret ederek, yapmış ve yapacak oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Rize Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, 'İlimizde acil durum ve afetlerde görev yapan tüm deneyimli ve tecrübeli ekiplerimizi bir çatı altında toplayarak, hem ilimizde hem de ülkemizde meydana gelebilecek olağanüstü durumlarda anında en hızlı ve koordineli bir şekilde müdahale etmek istiyoruz. Kamu kurumlarımızda malzeme ile sivil toplum kuruluşlarımızdaki insan gücünü birleştirerek, en deneyimli ekiplerimizi bu gruba katarak birlikte daha güçlü bir şekilde Rize'ye ve ülkemize hizmet edeceğiz. Bu afet birimlerinde görevli personele her türlü afet durumlarında nasıl müdahalede bulunabilecekleri konusunda sık sık eğitimler verilmekte ve ekipler her an hazır durumdadır ' dedi.

HER BİR CAN GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ
Ziyaret için heyete teşekkür eden Vali Yazıcı,'Afet durumunda veya ihtiyaç anında sivil toplum kuruluşlarımızın bizlere yardımcı olması, kurtarılan her bir can için gerçekten çok önemli. Gönüllülük esasına dayalı yaptığınız bütün arama ve kurtarma çalışmaları takdire şayan. Tüm ekibe teşekkür ediyorum' diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI OLDU
Ülkemizin ve bölgemizin doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olması gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı , 'Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Sivil Toplum Kuruluşları arasında bu denli Türkiye'de örneği olmayan bir iş birliğinin olması beni çok mutlu etti. Bu iş birliğinin ilerde yaşanmasını arzu etmediğimiz ama olası afet noktasında da tecrübeyle birlikte yardımlaşma adına önemli bir çalışma olarak değerlendiriyorum. Ülkemizin ve bölgemizin doğal afetlerle ilgili çığ, deprem, sel, heyelan riskleri yüksek yerleri var. Bizim bu olaylara hazırlıklı olmamız gerekiyor. 1999 depremi ülkemiz için bu anlamda hem afete hazırlık, önleyici tedbirler açısından hem de arama kurtarma tedbirleri, eğitimli kadro, araç gereç, donanım açısından önemli bir dönüm noktası oldu. Afetlerde sadece arama kurtarma ekipleri değil, gönüllü sivil toplum örgütleri de bu konuda aktif rol alıyor. Zor günümüzde yanımızda olan, bizlere destek veren tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyor, hepinize, gayretleriniz için, emekleriniz için şükranlarımı sunuyorum' diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI