Rize Valisi Ersin Yazıcı Velilere Seslendi.

Vali Yazıcı, Atatürk İlk/ Ortaokulu'nda düzenlenen veli toplantısına katılarak öğrenci velileriyle bir araya geldi.

YÖREDEN HABER 13.02.2016 14:23:26 40 0
Rize Valisi Ersin Yazıcı Velilere Seslendi.
Okulun konferans salonunda yapılan toplantıya çok sayıda öğrenci velisi katılırken, toplantının açılış konuşmasını Okul Müdürü Mehmet Hut yaptı.

36 YILLIK EĞİTİM MÜCADELESİ

36 yıllık meslek hayatında öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları için mücadele ettiğini belirten Atatürk Ortaokulu Müdürü Mehmet Hut, öğrenci velilerinden eğitim konusunda daha duyarlı olmalarını beklediğini ve en azından ayda bir defa da olsa okula gelerek bilgi almalarını istedi.
Okulun sadece öğrencilerin değil, anne ve babaların da ikinci evi olduğunu ifade eden Okul Müdürü Mehmet Hut, 'Öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamada sizlerin görüş ve düşüncelerinden yararlanmak istiyoruz. Öğrenci, öğretmen ve veli diyalogunun en üst noktada olduğu okullarımızda başarının da en üst noktada olduğunu idarecilik deneyimimizden görüyoruz. Okulumuzda yaptığımız çalışmalarda desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Valimize tüm öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyorum' dedi.

DAHA GÜZEL DAHA MUTLU RİZE
Toplantıda duygu ve düşüncelerini açıklayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise, ' Bir akademisyen olarak okullarımıza hassasiyetlerimiz üst düzeydedir. Belediye Başkanı olarak ise sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde görevlerimizi yerine getiriyoruz. Daha güzel, daha mutlu bir Rize için çalışmalarımıza devam edeceğiz 'dedi.
Toplantıya katılan velilere teşekkür eden Vali Yazıcı da, velilerden özellikle veli toplantılarına katılarak öğretmenlerle iletişim halinde olarak çocuklarına destek olmaları çağrısında bulundu.
Çocukların yarına hazırlanması adına Valilik olarak büyük çaba sarf ettiklerini belirten Vali Yazıcı, velilere büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti.

EĞİTİM SADECE OKULDA OLMAZ
Eğitim sürecinde velilerin çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Yazıcı, 'Eğitim sadece okulda olmaz. Velilerimiz de üzerlerine düşen görevi yapmak zorunda. En önemli varlığımız için zaman ayıralım. Aksi takdirde başarılı bir eğitim sürecinde yer alan 'Okul-Veli-Öğrenci' üçlüsünün bir ayağı eksik olacaktır. Çocuklarınızdan sevginizi, desteğinizi hiç esirgemeyin. Bir çocuğun hayatında aile ve öğretmenlerin çok önemli yeri vardır. Ailelerimize ve öğretmenlerimize çok görevler düşüyor. Eğitim yolculuğunda öğrenci-öğretmen-veli ve okul idaresi köprüsünün kurulması gerekmektedir' şeklinde konuştu.

OKUL BİZİM OKULUMUZ, ÖĞRENCİLER BİZİM EVLATLARIMIZ
Rize'de eğitimle ilgili herhangi bir aksaklık yaşanmaması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan Vali Yazıcı, 'Okul bizim okulumuz, öğrenciler bizim evlatlarımız. Amacımız; onların maddi, manevi bütün eksiklerini gidererek daha başarılı birer birey olarak hayata atılmalarına yardımcı olmaktır. Bir arada olmak çok güzel. Öğretmen, öğrenci ve veli bir arada olmalı. Başarının temelinde öğretmen, veli ve evlatlarımızın bir arada olması çok büyük etken olacaktır. Velilerimizin çocuklarımız daha çok nasıl başarılı olur, daha iyi nasıl yetişir endişesi bizleri sevindiriyor. Sağlıklı ve başarılı bir eğitim ve öğretim için velilerin desteği ve katılımını sağlamak gerekir. Çocuklarımız hepimizin en değerli, en kıymetli varlıkları olup, onların eğitim ve öğretimlerinin en iyi şekilde sağlanması hepimizin temel amacıdır. Bu amaca ulaşılabilmesi için okul ile velinin sıkı bir işbirliği yapması, düne göre bugün daha büyük önem arz etmektedir 'dedi.

SPOR OKUL BAŞARISINI OLUMLU ETKİLİYOR
Çocukların sadece okula gitmeyip, mutlaka bir sanat veya spor dalında da eğitim alması gerektiğinin altını çizen Vali Yazıcı, 'Bu durum çocuğun bedenen ve fizik olarak gelişmesini sağlıyor. Çocukların zamanını en iyi şekilde değerlendirmek ve planlı yaşamayı sağlamasını öğretmek için spor merkezlerinin kapılarını sonuna kadar açtık. Sağlıklı yaşam için spor şart. Bu nedenle biz öğrencilerimizin spor yapmasına büyük önem veriyoruz. Spor okul başarısını olumlu etkiliyor. Kapsamlı araştırmalar, sporun sadece başarıyı değil, disiplin anlayışını da beraberinde getirdiğini ortaya koyuyor. Öğrencilerimize yatkın oldukları, kabiliyetlerinin uygun olduğu sporları yaptırmak için, tesis, malzeme ve diğer her türlü maddi ve manevi imkânlarımızı sunuyoruz. Spora destek vererek öğrencilerimizin boş zamanlarında spor yapmalarını sağlamamız gerekiyor. Spor yaptıkları zaman derslerinde de başarılı olurlar. Çünkü kötü alışkanlıklardan kurtulmuş olurlar. Lütfen sizler de bu konuda çocuklarınıza destek verin' şeklinde konuştu.

EĞİTİM HERKESİN GÖREVİ
Vali Ersin Yazıcı, RENK Projesi ile amaçlarının okulların yalnız olmadıklarını ispatlamak olduğunu belirterek, eğitim çalışmalarının sadece Milli Eğitim Müdürlüğü ile sınırlı kalmaması gerektiğini, eğitimin herkesin görevi olduğunu söyledi.

BEN RİZE VALİSİYİM, SİZİN İÇİN BURADAYIM
Valilik olarak, eğitime her zaman destek olduklarını dile getiren Vali Yazıcı, ' Ben Rize halkının Valisiyim, sizin isteklerinizi yerine getirmek adına buradayım. Bizler sizlere güveniyoruz ve bu güven sayesinde önümüze gelebilecek zorlukları aşarız ve eğitimimizi çok daha olumlu noktalara taşıyabiliriz. Sizlerden gelecek olan taleplerle bu okulu güzelleştirelim istiyoruz. Gönül birliği içinde olacağız ve yarının Türkiye'sine yön verecek olan okullarımıza her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa emrinizde olduğumuzu ifade ediyor hepinize teşekkür ediyorum 'dedi.

Toplantı, velilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından verilen kokteyl ile sona erdi.

Düzenlenen toplantıya Vali Ersin Yazıcı ve eşleri Hanife Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esra Alemdaroğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Nakiye Cerrah, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Haber: Metehan Gedik 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI