Rize Valisi Çeber İlin Eğitimini değerlendirdi.

Vali Kemal Çeber Başkanlığında, Rize’de ki kurumlar arasında iletişim geliştirmek amacıyla düzenlenen “Haftaya Başlangıç” toplantılarına devam ediliyor.

YÖREDEN HABER 20.03.2019 07:48:15 12 0
Rize Valisi Çeber İlin Eğitimini değerlendirdi.

Rize’de ki kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon ve etkili iletişimin sağlanması amacıyla Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında gerçekleştirilen “Haftaya Başlangıç” toplantılarının bu haftaki bölümünde Mehmet Doğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak kurumlarının çalışma alanları, personel yapısı ve planlanan projeler hakkında birer sunum yaptı. İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esra Alemdaroğlu ise “Coğrafi İşaretler” konusunda Rize’de yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Vali Kemal Çeber, yaptığı konuşmada; ‘Haftaya Başlangıç Toplantıları’nı Pazartesi günleri yapıldığını, bu hafta Pazartesi gününün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümüne denk gelmesi sebebiyle Salı gününe ertelendiğini belirtti ve bu vesile ile tüm şehitleri rahmet ve şükranla anarken, gazilerimize de minnettarlığını ifade etti.

Vali Çeber, Rize’nin eğitim konusunda fiziki altyapının çok iyi bir noktada olduğunu belirti ve birçok istatistiki veride de Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, Rize’de üç okulda ikili eğitim verildiğini, yapılan planlamalarla gelecek sene hiçbir okulda ikili eğitiminde verilmeyeceğinin hedeflendiğini belirtti.

Coğrafi işaret alması gereken birçok ürünümüz var…

Şehirlerin simgeleri ile yaşadığının altını çizen Vali Çeber, Rize’de şuan itibariyle dört ürünün ‘Coğrafi İşaret’ belgesi aldığını oysa Rize’nin coğrafi işaret alabilecek birçok ürüne sahip olduğunu belirterek, iki yıl içeresinde bu sayıyı yirminin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Rize Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları Abdullah Şen, Ahmet Dalkıran ve Davut Düzgün’ün yanı sıra tüm daire müdürlerinin katıldı.valiliik


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı