Rize Valisi Çeber Fındıklı ve Ardeşen'de

Rize Valisi Kemal Çeber ilçe ziyaretlerine Fındıklı ve Ardeşen ile devam etti.

YÖREDEN HABER 21.11.2018 08:03:47 18 0
Rize Valisi Çeber Fındıklı ve Ardeşen
Rize Valisi Kemal Çeber, ilçe ziyaretleri kapsamında Fındıklı İlçesini ziyaret ederek bir dizi temas ve incelemelerde bulundu.
Rize Valisi Kemal Çeber, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak amacıyla Fındıklı İlçesini ziyaret etti. Ziyaretin ilk bölümünde Fındıklı Kaymakamı Vedat Yılmaz’dan ilçenin genel durumu hakkında brifing aldı. Daha sonra Belediye Başkanı Adnan Özbalaban’ı Makamında ziyaret etti.
Fındıklı’da ki incelemelerine İlçe Emniyet Amirliğini ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaretle devam eden Vali Çeber, buralarda yetkililerden ilçenin genel asayişi ve yürütülen uygulamalar hakkında bilgiler aldı.
Rize Valisi Kemal Çeber’e Fındıklı İlçesinde yaptığı incelemeler esnasında; Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş da eşlik etti.
Rize Valisi Kemal Çeber, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak amacıyla Ardeşen İlçesini ziyaret etti.
Rize Valisi Kemal Çeber, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak amacıyla Ardeşen İlçesini ziyaret etti. Ziyaret esnasında İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Belediye Başkanı Hakan Gültekin ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Çeber, daha sonra İlçe Kaymakamı Yılmaz’dan brifing aldı.
Kaymakamlıktaki programın ardından Ardeşen Belediye Başkanlığına geçen Vali Çeber, burada Ardeşen Belediye Başkanlığınca, ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrencilere ‘Spor malzemesi ve ekipmanı’ dağıtım programına katıldı.
Vali Çeber, programda yaptığı konuşmada Rize’ye atanalı iki hafta olduğunu belirterek; “Benim özel önem verdiğim konular arasında öğrencileri, gençleri, eğitim ve sporu, yani genel anlamda ‘Sağlam nesiller yetiştirme meselesini’ ilk sırada sayabiliriz. Bu yönüyle Rize’de katıldığım ilk programın da bu minvalde olması beni mutlu etti” dedi.
Öğrencilerin eğitimleri esnasında; onlara sosyal ve sportif imkanların sunulmaması durumunda eğitimin bir yönünün eksik kalacağını belirten Vali Çeber, Belediye Başkanı Gültekin ve İlçe Kaymakamı Yılmaz’ın öncülüğünde yürütülen proje ile bu eksikliğin giderilmesinin amaçlandığını söyledi.
Rize’yi nasıl buldunuz?
Rize’de göreve başladığı günden bu yana kendisine sorulan ilk sorunun; Rize’yi nasıl buldunuz? Sorusu olduğuna vurgu yapan Vali Çeber; “Göreve başladığım günden bu yana bütün ilçelerimizi görme şansım oldu. Yaptığım incelemeler esnasında Rize’de canlı bir sosyal hayatın olduğunu gözlemledim. Ardeşen özeline gelince de bu sosyal hayatın sportif yönünün çok güçlü olduğunu gördüm. İdareciler olarak bizim hedefimiz, toplumda spor yapabilecek herkese, yapmak istediği spora uygun şartları hazırlayarak, yakalanan bu başarının üstüne bir şeyler koyabilmek olacaktır” dedi.
Rize’nin öğünülecek düzeyde, doğa harikası yaylalarının, akarsularının, vadilerinin olduğuna vurgu yapan Vali Çeber, “Yaşanılan coğrafya, iklim ve şartlar insanları ve sporu şekillendirir. Bizimde, Rabbimizin bize bahşettiği bu güzel doğa ile iç içe sporlara ağırlık vermemiz lazım. Gördüğüm kadarıyla bu yönde güzel çalışmalar yapılmış ve bu çalışmalar sunucu gerek bireysel gerekse takım sporlarında birçok başarıyı Ardeşen’e kazandırmış” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş’un da eşlik ettiği Ardeşen incelemeler esnasında Vali Çeber, daha sonra sırasıyla İlçe Jandarma Komutanlığını, İlçe Emniyet Amirliğini ve Belediye Başkanlığını ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.
Valilik

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI