Rize Saadet Partisi'nden Erdoğan'a tam destek

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Hasan Uzun Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Erdoğan’ın desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, çatı aday çalışmalarını ise sert bir dille eleştirdi

YÖREDEN HABER 1.07.2014 16:02:40 15 0
Rize Saadet Partisi
Gazeteci Turgay Ayhan ve Ramazan Bursa’nın sunduğu Gelişim Tv’de ki Şeffaf Masa programının canlı yayın konuğu olan Saadet Partisi Rize İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan uzun Cumhurbaşkanlığı seçimine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çatı aday olmadığını, CHP ve MHP’nin adayı olduğunu belirten Saadet Partisi Rize İl Başkanı ve GİK Üyesi Hasan Uzun, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin Saadet Partisi ziyaretlerini kastederek “Adayı belirledikleri halde bunu sakladılar. Bu nezaketsizliktir” ifadeleri ile sert eleştirilerde bulundu.

40 Yıldır Cumhurbaşkanını Halk Seçsin Diyoruz
Partilerinin parlamentoda olmadığından dolayı Cumhurbaşkanı adayı çıkaramadıklarını belirten Uzun; “Cumhurbaşkanı adayı göstermek için 20 milletvekilinin imzası gerekmektedir. Saadet Partisi parlamento dışında olduğundan dolayı kendi cumhurbaşkanı adayını gösterememiştir” dedi.

Kırk yıl sonra Erbakan’nın söylediği noktaya gelindiğini belirten Uzun, “Cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini Erbakan hocamız siyasi hayatının başlangıcından beri söylemektedir. 40 yıl sonra hocamızın dediği noktaya gelindi” ifadelerini kullandı.

12. Cumhurbaşkanını Milli Görüş Seçecek
İl Başkanı Hasan Uzun, 12. Cumhurbaşkanını Milli Görüş’ün seçeceğini ifade etti; “Genel İdare Kurulu Toplantısında ifade ettiğim fikirlerimi kamuoyuyla da paylaşmak istiyorum; Cumhurbaşkanlığı farklı bir makam, parti görevlerinden istifa edilerek cumhurbaşkanı olunuyor. Dolayısıyla bizde cumhurbaşkanlığı seçimine farklı yaklaşmalıyız. Sayın Genel Başkanıma katılıyorum; Milli Görüş bir Cumhurbaşkanı daha seçecek.”
Erdoğan’ı desteklemeliyiz
Erdoğan-Kamalak görüşmesi sonrası Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak’ın yaptığı açıklamanın Erdoğan’a destek anlamı taşıdığını belirte Uzun; “Sayın Genel Başkanımız Kamalak’ın Sayın Başbakanla görüşmesi sonra yaptığı açıklama “sayın Başbakan Erdoğan aday olursa destek vereceğiz anlamına gelir” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Erdoğan’ın desteklenmesi gerektiğini belirten Uzun; “Ben Sayın Erdoğan’ın desteklenmesinden yanayım. Çünkü bu parti seçimi değil, Cumhurbaşkanlığı seçimidir” şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI