RİZE POMEM 6. MEZUNLARINI VERDİ

RİZE POMEM 6. MEZUNLARINI VERDİ

YÖREDEN HABER 7.08.2019 20:44:59 101 0
RİZE POMEM 6. MEZUNLARINI VERDİ

Rize Polis Meslek Eğitim Merkezinin 6. Mezunlarını verdiği törene Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Adem Çalış, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, Kalkandere Kaymakamı Sercan Yılmaz, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Rize POMEM Müdürü Murat Sevil ve mezunların aileleri katıldı.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende konuşma yapan Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Selvi; ” Başarılı ve zorlu bir eğitimin ardından 551 genç meslektaşımız yemin ederek polis memurluğuna adım atacaklar. Okulumuzun amacı, öğrencilerimizin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına demokrasi ve hukukun üstünlüğüne saygılı, her şartta görev almaya hazır, vatan ve millet sevgisiyle dolu, doğru ve dürüstlükten ödün vermeyen ve adil davranan meslektaşlarımızı yetiştirmektir.' dedi.

Vali Çeber, 23. dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Mezun Olan Polis Memurlarının memleketin dört bir yanında kamu, mal ve can güvenliğini koruyarak görev yapacaklarını ifade etti. Vali Çeber, ayrıca; 'Giydikleri üniformaları ile vatandaşımızın gözünde devletin somutlaşmış hali olacaklar. Vatandaşlarımız gördüklerinde işte devlet diyecekler.' dedi.

Vali Çeber, konuşmasının devamında;” Değerli genç Polis Memuru adayı kardeşlerim; sosyal hukuk devleti çerçevesinde, yasaların egemenliğinin sağlanması, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumsal yaşamın huzur ve güven içerisinde düzenli bir şekilde sürdürülmesi amacıyla görev yapan Emniyet Teşkilatımız, bu anlamda oldukça güç ve önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. Ülkemizin huzur ve sükûnunu sağlayan, devletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı koyan, bu uğurda gerektiğinde ölümü bile göze alan Türk Polis teşkilatımız, şerefli geçmişiyle milletimizin her zaman övgüsüne ve sevgisine mazhar olmuştur. Bu anlamda siz kahramanlarımızın da; yasalara bağlı, hukuk devleti sınırları içinde, insan hak ve hürriyetlerine azami dikkat ve özen göstererek görev yapacağınızı, gayri meşru hiçbir odağın emrine girmeden sadece devletin emrinde ve milletinin hizmetinde olacağınızdan ve vazifenizi en güzel biçimde icra edeceğinizden şüphem yoktur.

Değerli velilerimiz, kıymetli misafirlerimiz; Türk Polis teşkilatı kurulduğu günden bu yana edindiği bilgi ve tecrübenin yanı sıra halkımızın güveni, desteği ve işbirliği sayesinde hizmet kalitesini her geçen gün arttırmıştır. Son yıllarda devletimiz de aziz milletimizin huzur ve güvenini emanet ettiğimiz Polis Teşkilatımızı daha ileri seviyelere taşımak adına birçok yasal düzenlemeyi hayata geçirmiş, ayrıca teknik anlamda da önemli yatırımlara imza atmıştır.

Saygıdeğer velilerimiz, günümüz şartlarına göre gelişen ve değişen polis teşkilatımızın bünyesinde sizlerin kıymetli çocuklarınızın yetişmesi, mesleki bilgi ve tecrübeyi kazanması için azami gayret sarf edilmektedir. Bu yönüyle kıymetli çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesinde büyük emekleri geçen başta Rize Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü olmak üzere tüm yetkili personele teşekkür etmek istiyorum.

Bu vesile ile görevleri başında şehit düşen kahraman polislerimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bugün buradan mezun olmaya hak kazanan kahramanlarımıza şimdiden hayırlı, kazasız, belasız görevler diliyorum. Bahtınız açık olsun diyor ve hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Uğur Karatilki, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Dereceye giren 10 öğrenciye hediyelerinin verildiği törende, yeni mezun 551 öğrenci yemin etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı