RİZE PMYO YENİ DÖNEME BAŞLADI

Rize Polis Meslek Yüksek Okulunda yapılan törenle 2014-2015 eğitim öğretim yılı açılışı yapıldı.

YÖREDEN HABER 16.09.2014 08:57:27 67 0
RİZE PMYO YENİ DÖNEME BAŞLADI
RİZE-Düzenlenen törene Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Kalkandere, İkizdere, Pazar İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Servet Güngör, ilçe ve belde belediye başkanları, emniyet müdür yardımcıları ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı.

Vali Ersin Yazıcı, açılış törenindeki konuşmasında, polislik mesleğinin çok değerli bir görev olduğunu söyledi.

Vali Ersin Yazıcı'nın konuşması şu şekilde devam etti:

Rize Polis Meslek Yüksekokulu’nun 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Sizler, Polis teşkilatının yeni birer enerji kaynağısınız.

Polislik mesleği çok değerli bir görevdir. Polis ve jandarma teşkilatlarımızın, yüz yılı aşan bir tecrübeyle aziz milletimizi yurdumuzun her köşesinde, her iklim şartında güvenlik ve huzuru sağlamak için şehitlik ve gazilik pahasına görev yapması, her zaman övünç kaynağımız olmuştur.

Kutsal bir mesleğe ilk adımınızı atmış bulunmaktasınız. Görevinizi yaparken kanun ve yasaların sizlere verdiği yetkiyi kullanarak görevinizi yerine getiriniz.

Yaşadığımız çağda suç ve suçluyla mücadelede sizlere ve sizlerin eğitimine devletimizin çok önem verdiğini, sizlerin en iyi şekilde yetişebilmesi için bütün kaynaklarını seferber ettiğini görüyoruz.

Köklü bir geçmişe sahip olan emniyet teşkilatının ve bağlı eğitim kurumlarının kurulduğu günden bu güne vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlama noktasında çok büyük görevler üstlendi.

İnsanların bir arada bulunduğu ortamlarda güvenlik ve huzur varsa, o zaman eğitim ve sağlık hizmetlerinin varlığından, ulaşımdan, turizmden söz edilebilir. Bu nedenle, devletin varlığının esaslarından olan güvenlik hizmetlerimiz içerisinde iç güvenliği sağlamakla görevli olan jandarma ve polis teşkilatımızın önemi çok büyüktür. İç güvenlik hizmetlerinin sunumunda, kamu güvenliği ile vatandaşlarımızın hak ve özgürlükleri arasındaki hassas dengeyi kurmak çok önemlidir. Bunu sağlamakla görevli genç polis adaylarımızın da her alanda iyi bir eğitimden geçtiğini biliyoruz. Vatan ve insan sevgisiyle donanmış olarak güvenlik hizmetlerini yerine getirirken, bu gençlerimizin de, hem kendilerini bugüne kadar yetiştiren ailelerine vefa borcu olarak hem de topluma karşı bir vefa borcu olarak bu görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerinin son derece önemli olduğunu düşünüyorum.

Polisimizin her zaman olduğu gibi suç ve suçlularla mücadelede demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeyeceğinden herkes emin olmalıdır. Rize Polis Meslek Yüksek Okulu'nda değerli gençlerimizin yetişmesinde katkısı olan ve olacak olan herkese ayrıca teşekkür ediyorum.

Okul yöneticilerine, polis adaylarına ve ailelerine başarılı bir eğitim yılı geçirmelerini diliyor, saygılar sunuyorum.

Rize Milletvekili Hasan Karal; Ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelerek Rize’de eğitim görecek olan tüm öğrencilere başarılı bir öğretim yılı geçirmeleri temennisinde bulundu ve ayrıca Rize Polis Meslek Yüksekokulunu seçtiklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Servet Güngör de 95 öğrenciyle yeni eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

Rize Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Servet Güngör, konuşmasında şunları söyledi.

Polis eğitiminin temel gayesi teşkilatımızın ihtiyaç duyduğu güvenlik sistemlerinin çağın gereklerine uygun olarak yürütecek, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarına saygılı, değişen toplum şartlarına ayak uydurabilen polis memurları yetiştirmektir.

Sizler ülkemizin değişik bölgelerinde seçilerek ve çeşitli aşamalardan geçerek bu ocağa geldiniz.

Son yıllarda suç türleri ve suç profilindeki değişmeler, organize suçlar ve özellikle bilişim suçlarındaki artış güvenlik hizmetlerini daha da zorlaştırmıştır. Burada alacağınız etkili bir eğitimle ve gittiğiniz kadroda alacağınız hizmetiçi eğitimlerle bu tür suçlarla mücadele edebilecek hale geleceksiniz. Edindiğiniz bilgileri görevde tatbik edecek, vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak üzere hizmet edeceksiniz. Mesleğinizde başarılı olmanız için var gücünüzle çalışmanızı istiyorum.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anarken açılış törenimize katılarak bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize saygılar sunarım.

Yapılan açış konuşmalarının ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Şevket Topal, 'Adalet ve Güvenlik ' konusu adı altında ilk dersi verdi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI