Rize-Pazarlı Çoban’dan Gençlere Çağrı

Rize-Pazarlı Çoban’dan Gençlere Çağrı

YÖREDEN HABER 8.04.2019 10:47:12 95 1
Rize-Pazarlı Çoban’dan Gençlere Çağrı

Ali Akyıldız (Kackar53.com)

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesinde Çalıştığı kurumdan ayrılarak Çobanlığa başlayan ve bu işten “iyi kazanç elde ediyorum” diyen Mehmet Telatar Gençlere seslendi.” Boş gezmeyin bu işte para ve sağlık var” dedi.

“Kış ayında Rize-Pazar ilçesine geliyorum. Yaklaşık altı ay burada “hapis” hayatı yaşıyorum. Karlar kalkmaya başlayınca tekrar yaylalara ulaşmak için yollara düşüyorum” diyen Pazarlı Çoban Mehmet Telatar “genç işidir çobanlık onlar da bu işe sahip çıksın” dedi.

İŞİNİ SEVEREK YAPACAKSIN

Telatar “Çobanlık zor değil. Hayvan sevgisi olan herkes yapabilir. Bu işte bıkmayacaksın, darlanmayacasın ve sabır edeceksin. İşini severek yapacaksın. Ve Parada kazanırsın. Serbest bir hayatın var, kimseyle uğraşmaz ve de bulaşmazsın” dedi.

BU İŞ GENÇLERİN İŞİDİR

Gençlere seslenen Mehmet Telatar “ Ben huzura kavuştum. Gençleştim. Müdürlük yaptığım dönemlerde unutkan olmuştum. Köylüyle, işçiyle ve nakliyeciyle uğraşmak beni yormuştu. Birde Patronla uğraş, şimdi ise kimsenin derdini çekmiyorum. Sadece Hayvanlarınla konuşuyorum. Gençlere tavsiye ediyorum. Bu genç işidir. Severek bu işi yapsınlar Para kazanırlar” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Ankara'dan selamlar
8.04.2019 20:32:44
Tebrik ederim. Örnek bir davranış Özellikle gençlere duyurulması lazım. Işveren olmak olmak başkasına fayde sağlamaktır. İşçi ise başkasından bekleyendir. Aslında işsizlik değil tembellik vardır. Bu kardesimizin yaptığı boş gezen asalaklara bir ikazdir Selamlarimla

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI