Rize Pazar'lı balıkçı avcıların ağına düştü!

Başka ilçelerde başka balıkçıları da dolandırmışlar.

YÖREDEN HABER 6.09.2013 19:37:37 8 0
Rize Pazar


ADEM YILMAZ
Trabzon’da tarım il ve ilçe müdürlüklerinin verdiği 'Sarı Kağıt' (avlanma belgesi) sahibi olan avcılar ellerindeki avlanma belgelerini kullanarak balıkçıları dolandırıyor. 
Ekmeğini azgın denizlerden kazanan balıkçı esnafının güvenin kazanarak avlanma belgelerini teslim eden tayfa başları balıkçılardan aldıkları avanslarla kayıplara karıştı.
Dolandırıcıların 60 TL’ye çıkartılan avlanma belgelerini başka başka il ve ilçelerden kaybettim gerekçesiyle çıkarttıkları iddia edildi.
Rize Pazarlı Yılmaz Zaman isimli balıkçı vatandaşı da Termeli avcıların ağına düştü. Termeden Cangalar köyünden İsmet K. ve arkadaşı Mustafa T. tarafından dolandırıldıklarını ifade eden Yılmaz Zaman, 'Av sezonu başladı ve tayfa ihtiyacımızı karşılamaya çalıştık. Gelen tayfa başlarına avans verdik ama giden gelmez oldu. 35 bin TL dolandırıldı. Daha dün de 9 bin TL para verdik ama parayı alıp giden tayfalardan ses seda yok. Kime nasıl güveneceğimizi şaşırdık' dedi.

DEVLET KAYIT ALTINA ALSIN

Zaman, 'Bize avlanma belgelerini verip haftaya geleceğim diyenler duyduk ki başka başka ilçelerde başka balıkçıları da dolandırmış. Bunun önüne geçmemiz mümkün değil. Tayfaya ihtiyacımız var. Av sezonu başladı. Tarım il ve ilçe müdürlükleri avlanma belgesi verdiği şahıslara daha sonra bu belgeleri yenilemeye geldiğinde sormuyor. Onlar da kaybettim diyerek yeni belgeleri 60 TL vererek çıkartıyor. Oysa bilgisayar diye bir şey var. Devlet bu belgeleri verdiği avcılara ‘hangi gemilerde çalışıyorsun’ diye sormalı. Gemi sorumlularından da teyit almalı. Eğer her şey kayıt altına alınırsa avcı belgemi kaybettim diyerek tarım müdürlüklerine başvuran dolandırıcılar da kimseyi dolandırmadan gerçek ortaya çıkar. Geleceğim diyerek avcı belgesini bize veren avcılar aldıkları avanslarla kayıplara karışıyor. Biz de başka arkadaşlarımızı dolandırdıklarında gerçeği öğreniyoruz. Bu dolandırıcılığın önüne geçilmesini bekliyoruz. Her şeyin kayıt altına alınmasını bekliyoruz' dedi.  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı