Rize-Pazar'da Cumhurbaşkanı’na simit ikram etti.

30 Sene evvel İstanbul İl Başkanı olan ve Bugün halk oyu ile ilk kez Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan Rize'nin Pazar İlçesinde Çarşıbaşı mevkinde fırıncılık yapan Baki Hızır'ın iş yerinde simit yedi.

YÖREDEN HABER 12.08.2014 08:44:10 171 2
Rize-Pazar
kaçkar53.com
Rizeli Tayyip Erdoğan uzun ve yorucu bir serüven yaşayarak Devletin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığına ilk kez halk oyu ile seçilerek çıktı.

Erdoğan;1976 Yılında Milli Selamet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığına ve aynı yıl MSP İstanbul İl Başkanlığı'na seçildi. 12 Eylül 1980 ihtilalinden sonra 1983 yılında kurulan Refah Partisi ile siyasi hayatına tekrar başlamış oldu. 1984 yılında Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında da İl Başkanı  ve  M.K.Y.K üyesi seçildi.

Çarşıbaşı mevkinde fırıncılık yapan Baki Hazır ile Cumhurbaşkanlığına seçilen hemşehrimiz Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen konuşma ile ilgili  Baki Hazır şu açıklamalarda bulundu: 

“O dönemde Türkeye’yi gezen hemşehrimiz Recep Tayyip Erdoğan beraberinde ki kalabalık bir toplulukla Pazar ilçesini gezerken Çarşıbaşı mevkinde Ekmek Fırınımıza uğradı.Ben ilk kez kendisini bu kadar yakından tanıma fırsatı buldum.Elimi uzattım “Hoş geldin başkanım” dedim.Bana” Sağol kardeşim,işler nasıl”dedi.Bende “sağol başkanım”dedim.Ardından “Çok uzun ve zahmetli bir yol size bekliyor.Umarım sizi Ülkede söz sahibi olacak makamlarda görürüz”dedim.Kendisine simit ikram ettim.Aldı.Ve “Pazar Simiti'nin namını duymuştum.O kadar da varmış” dedi.Bu süreçten sonra gelişmeleri yakından takip ettim.Önce İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı,ardından Başbakanlık ve Şimdi de Cumhurbaşkanlığı makamına çıktı.çıktı. Hemşehrimize verdiğim simit helal olsun.Uğurlu geldi.Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum”dedi.kaçkar53(com) 

 


KAÇKAR53.COM paylaşan: ogunuzun
Anahtar Kelimeler:
serdar akturk
12.08.2014 09:20:35
helal olsun baki dayı sana o zamandan buzamana kimler geldi kimler geçti ama sadece racep tayıp erdoğan yani yeni cumhurbaşkanımız yolunda devam etti senin şans li simidin sayesinde

abdullah
13.08.2014 11:12:56
helal sana baki dayı o zamandan ışığı gördün yatırımını yaptın

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI