Rize-Pazar Merkez Hatuniye Camii’nde restorasyon Çalışması

Rize-Pazar Merkez Hatuniye Camii’nde restorasyon Çalışması

YÖREDEN HABER 5.11.2019 14:39:59 161 0
Rize-Pazar Merkez Hatuniye Camii’nde restorasyon Çalışması

PAZAR-Rize-Pazar Hatuniye Camisi Restorasyonu Pazar Merkez Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından sürdürülüyor.

Başkan Kasım Okumuş “Tarihi Pazar Cami'mizin de restorasyon çalışmaları özellikle gelecek nesillerimiz için çok önem arz ediyor. Cami Cemaati Cuma günleri namaz kılmakta oldukça sıkıntı çekiyordu. Daha önce Balkon kısmını Cam Balkonla kapattık. Bu kez içeri girişte ilk avlu alanı dar olduğundan camiye giriş ve çıkışlarda cemaat zorluk çekiyordu. Dışarıda kalanlar Caminin dolu olduğunu sanarak dışarda namaz kılmak zorunda kalıyordu. Biz bu alanı cemaatten gelen istek doğrultusun kırarak genişlettik. Camiye giriş ve çıkışları rahatlatmayı düşündük. Bu çalışma esnasında cemaatimize vermiş olduğumuz sıkıntıdan dolayı özür dileriz” söyledi.

Okumuş “ Tuvalet ve şadırvan kısmını da tamamen aslına uygun şekilde yenileyeceğiz. Bay ve Bayan Tuvaletlerinin girişlerinde yaşanan sorunları ortadan kaldıracağız. Abdest alınan yerleri de daha uygun hale getirip Tarihi Camimizi layık olduğu konuma getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Başkan Kasım Okumuş, restorasyonda desteği veren Pazar halkına teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI