Rize-Pazar Kız Kulesinde mevcut Fener'in çekimi için 50 Fener gezdi, 40 bin km yol katetti

Türkiye'de mevcut 50 Fenerin kitap haline getirilmesi için yola çıkan Oğuz Büktel Pazar Kız Kulesindeki Fenerin Fotoğrafını çekmek için toplamda 40 bin KM yol katetti.

YÖREDEN HABER 9.02.2019 11:58:18 522 1
Rize-Pazar Kız Kulesinde mevcut Fener

Ali Akyıldız

PAZAR-İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) Üyesi ,Ekonomist, Fotoğrafçı, Türkiye'nin Ünlü gezi ve Coğrafya Atlas Dergisinde Fotoğrafları yayınlanan, Türkiye’de birçok büyük firmalarda görev yapan ve Makine Mühendisi olmasına rağmen mesleğine Finans Dünyası ilgisini çektiği için İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında başlayıp Üst düzey firmaların Genel Müdürlüğüne kadar yükselen, Dünyayı gezerek bir yandan iş, diğer yandan Fotoğraf çeken Oğuz Büktel Rize’nin Pazar ilçesine gelerek Tarihi Kız Kulesinin çekimlerini yaptı.

Büktel yaptığı açıklamalarda “ İstanbul’dan geliyorum. Doğu Karadeniz’deki Fenerleri çekiyorum. Bu bir Proje yaklaşık 4 seneye yakın üzerinde çalışıyorum. Türkiye’de mevcut tüm tarihi fenerleri Akdeniz’den başlayarak bugün de Rize-Pazar’da çekime devam edip umarım bugün Projeyi bitireceği. Bunu bir kitap haline getireceğim. Oldukça ciddi bir seyahat yaptım.50 Feneri gezmek için 40 bin Km yol kat ettim. Burada Kız Kalesinin üzerindeki Fener’i çekiyorum. Ardından Hopa ve Sarp Sınır Kapısındaki Fenerleri çekip tamamlamış olacağım” dedi.

Oğuz Büktel “Burada Deniz Feneri olduğunu öğrenmem zor olmadı, çok çeşitli kayaklar var, kitaplar, Web siteleri var. Kıyı Emniyetinin Sitesinde tüm fenerlerin koordinatlarına kadar açıklamalar var oralardan bakarak bilgi aldım. Bundan yedi sene önce Karadeniz’e geldim O zaman Çamlıhemşin Ayder’e, Uzun göl ve Sümela Manastırına gittim. Birde daha önce çalıştığım Finans sektörü için çalışma yapmak için gelmiştim. Çok fazla olmasa da buraları biraz biliyorum. Burada Fotoğraf çekerken Videomuz çekildi. Bu da benim hatırlarıma yeni bir güzellik kattı” diyerek sözlerini tamamladı.

Oğuz Büktel Kimdir..

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK)Üyesi

Ben doğma büyüme İstanbulluyum da ailemin kökenleri biraz karışık. Anne tarafım Bursa İnegöllü, Gürcistan sınırından (Maçahel) göç etmişler. Baba tarafım da İzmir Bayındırlı. Onlar da Selanik’in kuzeyi Makedonya sınırından gelmişler. İstanbul Erkek Lisesi ve sonrasında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde okudum. İstanbul Üniversitesi’nde Para-Banka yüksek lisansı yaptım. Yaklaşık 10 yıldır da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doktora öğrencisiyim (3 kere atılıp geri döndüm


Anahtar Kelimeler:
Semahat Okur
10.02.2019 09:55:30
Oğuz Büktel'i kutluyorum. ülkemizin ilginç yer ve değerlerinin peşine düşmüş ne güzel. Bu çok yönlü ve yetenekli araştırmacımızın başarılı çalışmalarının devamını diliyorum

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı