Rize-Pazar Fen Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri Portekiz’de

Rize-Pazar Fen Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri Portekiz’de

YÖREDEN HABER 14.02.2019 10:29:20 194 0
Rize-Pazar Fen Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri Portekiz’de

Rize- Pazar Fen Lisesi KA 229 Erasmus Plus + Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık projesi kapsamında paydaşları olan Portekiz, Romanya, Makedonya ve Litvanya ile yaptığı çalışmaların ikinci durağı Portekiz 'de.

İlk hareketlilik kasım ayında Türkiye de oldu,ikinci şu an bulunduğu Portekiz de gerçekleşiyor, üçüncüsü Mayıs ayında Romanya da,4.sü 2019 ekim ayında Makedonya da 5. hareket liflik 2020 de Litvanya da gerçekleşecek.

Programla ilgili açıklamalarda bulunan Pazar Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Muazzez Tikbaş “Proje sürecinde çeşitli etkinliklere, gezilere yer verilmektedir. Altı öğrenci ve iki öğretmen (Pazar Fen Lisesi ingilizce öğretmeni Muazzez Tikbaş ve müdür başyardımcısı Macit Bedii Sancak) olarak bu hareketliliğe katıldık. Romanya,Makedonya, Litvanya'dan gelen öğrenci , öğretmenler ve ev sahibi Portekiz 'in öğrenci ve öğretmenleri ile biraraya geldik.Bu proje öğrencilerimizin farklı kültürleri tanımaları, kaynaşmaları için önemlidir.Bu proje sayesinde kültürler arası etkileşimi sağlamak,ülkemizi tanıtma, okulları bir araya getirerek bilgi transferi yapma fırsatı bulduk” dedi.

Tikbaş “Ayrıca öğrenme ve öğretme hakkında yenilikçi yöntemler geliştirmek,bilginin ve birikimin akışını güçlendirmek,paydaşlar arasında bilgi akışını geliştirmek de projenin hedefleri arasındadır.Pazar Fen Lisesi olarak ülkemizi temsil ediyoruz.Bu bizim içine gurur vericidir.Hayatımızda nefrete,önyargıya,din,dil,ırk,ayrımına yer vermemeyi,demokratik yaşamaya önem vermeyi, barış ,hoşgörüyü, kardeşliği anlatan proje konumuzla hareketliliğimizi gerçekleştirmekteyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Okul Öğretmen ve öğrencileri, program bu hafta sonu bitiyor ve Rize-Pazar’a dönecekler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı