Rize OSB Türkiye'nin dünyaya örnek gösterdiği model

Bakan Sayın Işık, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

YÖREDEN HABER 5.08.2014 09:35:34 72 0
Rize OSB Türkiye
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık, Rize Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları ile Çiftekavak ve Hayrat Mahallesi sınırları içerisinde yapımı devam eden Rize Modern Küçük Sanayi Sitesi inşaatında incelemelerde bulundu.
Bakan Sayın Işık, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’a incelemeleri esnasında Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Kalkandere Kaymakamı Ömer Çimşit, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Avcı, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, OSB Müdürü Hasan Günal  ile diğer ilgililer eşlik etti.

Modern bir sanayi sitesini Rize'ye kazandırmayı arzu ettiğini dile getiren Bakanımız Sayın Fikri Işık, bölgede her türlü güzelliğin olduğunu ve bunu koruyarak şehri kalkındırmak istediklerini ifade etti.

Bakan Sayın Fikri Işık, incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Bugün yaptığımız çalışmaların bir ayağını da Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili durumu yerinde görmek, daha fazla ne yaparız burada bir çalışma yapmak, küçük sanayi sitelerimizin karşılaştığı sorunları çözmek, onlara yeni imkânları sağlamak noktasında ne yapabiliriz noktasında gezdik, gördük.  Buradaki çalışmalarımızı inşallah yoğunlaştıracağız.

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Türkiye’nin dünyaya örnek gösterdiği bir model.

OSB'leri, nitelikli üretim ve istihdamın merkezleri olarak görüyoruz.  Bu istihdamın önemli bir kısmı da nitelikli istihdamdır. Bu istihdamın Türkiye'deki sanayileşmenin OSB merkezli büyümesi bizim 3 açıdan önemsediğimiz konsept. Bir tanesi nitelikli üretim, temiz üretim ve teknolojik üretim. Bu 3 açıdan OSB merkezli bir sanayi büyümesini hedefliyoruz diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı