Rize Müftülüğünden önemli açıklamalar

Bazı gazetelerde yer alan 96 Yaşındaki Dedeyi Yaka Paça Dışarı Attılar başlıklı haberlerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür

Rize Müftülüğünden önemli açıklamalar
Abdullah Uzun
16 Nisan 2014 Çarşamba 09:23

Bugün bazı gazetelerde yer alan “96 Yaşındaki Dedeyi Yaka Paça Dışarı Attılar” başlıklı haberlerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına luzüm görülmüştür.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Rize’de düzenlenen bir etkinliğe katılan Sayın Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in konuşmaya başladığı sırada yaşlı bir vatandaşın yüksek sesle bir şeyler söylemesi üzerine söz konusu şahıs salonda bulunan güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılmış, bu esnada hoş olmayan ve hiçbir surette tasvip edilemeyecek üzücü görüntüler ortaya çıkmıştır.  Konuşma bitimine kadar olaydan haberi olmayan Sayın Başkanımız, konunun kendisine iletilmesinin ardından duyduğu büyük üzüntüyü paylaşmak için isminin Mustafa Cabir olduğu öğrenilen vatandaşın Kalkandere’de bulunan evine ziyarette bulunmuş ve yaşanan bu üzücü olaydan dolayı güvenlik güçleri adına kendisinden özür dilemiştir.   Sayın Başkanımızın bugüne kadar “yaşlılarla ve yaşlılara saygıyla” ilgili her platformda dillendirdiği söylemi apaçık ortadayken gerçekleşen bu üzücü olayın Hz. Peygamber’in doğumunun 1443. yılının idrak edildiği Kutlu Doğum Haftasının manevi iklimine gölge düşürecek şekilde kullanılması üzüntü verici olmuştur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Etiketler; #rize-müftülük