Rize Kaptanpaşa’da İftar’a büyük ilgi

Rize-Çayeli Kaptanpaşa’da her yıl düzenlenen İftar yemeğine köy halkı,STK lar ve Bürokratlar tam kadro katıldı.

YÖREDEN HABER 26.07.2014 00:31:37 608 1
Rize Kaptanpaşa’da İftar’a büyük ilgi
Kaçkar53.com(Özel haber)
Çayeli ilçesine 21 km uzaklıkta olan Kaptanpaşa’da her yıl Ramazan ayının son bir haftasında İş adamları tarafından İftar yemeği düzenlenme geleneği bu yılda 600 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.



 
Yemeğe Paşalı Grup Şirketler Müdürü Adem Başlmaz adına Aslan BAŞALMAZ,Yusuf Burak,Rize Valisi Ersin Yazıcı,Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı,Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal,Çayeli Belediye Başkanı Dr.Atilla Esmen,Eski belediye başkanı Rıza Çakır,Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, birçok bürokratın yanında STK temsilcileri,Daire amirleri ve Kaptanpaşa sakinleri katıldı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı yaptığı konuşmada “Yusuf Burak beyin düzenlediği ve çevre köylerinde katıldığı İftar yemeğine yaklaşık 700-800 kişi katıldı.Hep beraber iftar açtık.Çok şükür Ramazan ayının sonuna geldik.İnsanlar artık yavaş yavaş bayram atmosferine girdiler.Hayırsever kardeşlerime herkesin huzurunda teşekkür ediyorum.Zaten olayı gelenekselleştirmişler.Bu bölgede diğer iş adamlarımızda aynı şekilde iftarlar düzenliyorlar.İnsanların kaynaşması için Ramazan bir vesiledir.Bu vesile iftarlarla oluşuyor.Bu hem düzenleyen hem de bizler açısından çok güzel oluyor.Ramazanın tadını böyle büyük iftarlarda yaşıyoruz.Amaç yemekten çok insanlarla birlikte olmaktır.Bu güzel hava maneviyatımızı da yükseltiyor.Yusuf bey İstanbul’dan gelerek böyle bir organizasyon düzenlediği için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
 
Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal “Değerli iş adamımız Yusuf Burak beye teşekkür ediyorum.Ramazan tüm İslam aleminde ortak bir şekilde kutlanıyor.Bizde her iftarımızı Mahalle ve köylerimizde açmaya gayret ettik.Bu güzel iftarlar bizim birlik ve beraberliğimiz pekiştiriyor.Özellikle gurbetçilerimiz buraya akın akın geliyorlar.Yazın nüfusumuz 80 bine çıkıyor.Doğdukları  memlekete gelip akranlarını görüyorlar.Akrabalarını da görmelerine vesile oluyor.Bu bir örnek olduğunu düşünüyorum.Valimiz yoğun programı olmasına rağmen teşrif ettiler.Teşekkür ediyorum.Herkese saygılar sunuyorum” dedi.
 
Yemeği düzenleyen Yusuf Burak ise ”Geleneksel bir iftar programımız her sene yapıyoruz. Akrabalar ve dostlarla birlikte olmak çok güzel bir duygu. Herkesin bayramlarını kutluyorum. Bu güzel organizasyonun diğer arkadaşlarım tarafından da yapılmasını özellikle rica ediyorum. Katılanlara da teşekkür ediyorum” dedi.
 
İstanbul Eyüp Rizeliler Derneği başkanı Mehmet Yazıcı “Şu an Senoz vadisinin tam ortası olan Kaptanpaşadayız.Çok değerli bir iş adamımızın iftar sofrasına katıldık.Yusuf Burak beyin organize ettiği ve Paşalıgrup şirketinin ortaklaşa düzenlediği İftarında Kaptanpaşa da çok amaçlı salonda bir araya geldik.Çok değerli misafirlerimiz aramıza katıldı.İstanbul’dan yemek için geldiler.Milletvekilimiz İsmail Safi de aramıza katıldı.Bu İftarları geleneksel hale getiren ağır ceza reisi Burhan Karalıoğlu şu an aramızda.Bende İstanbul dan gelerek katıldım.Bu kadar heyecanlı insanlarla bir arada bulunduk.Herkesin bu işe sahiplenmesi çok önemli dir.İftarla alakalı samimiyet çok hoşuma gitti.İnşallah bu programla bütün köylerimize uygulanır,Herkesin bayramını kutluyorum” dedi.
 
 
 
    


KAÇKAR53.COM paylaşan: ogunuzun
Anahtar Kelimeler:
semahat asksn
26.07.2014 13:00:23
Yusuf burak durak degill beylerr

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı