RİZE KALKANDERE OSB'DE ÇALIŞMALAR TAM GAZ

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Kalkandere Organize Sanayi Bölgesinde bir dizi incelemelerde bulundu. Vali Yazıcı Kalkandere OSB'de ki çalışmalarının aralıksız devamı için yetkinlere talimat verdi.

YÖREDEN HABER 17.07.2014 16:10:19 21 0
                   RİZE KALKANDERE OSB
Vali Ersin Yazıcı, Kalkandere ilçesinde kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak Organize Sanayi Bölgesi için ayrılan alanda incelemeler yaptı.

Rize Valisi Yazıcı, kamulaştırma çalışmalarında herhangi bir problemin kalmadığını, çalışma raporunun bir hafta içerisinde oluşturulmasını isteyerek; Organize Sanayi Bölgesindeki incelemelerine sık sık devam edeceğini ve çalışmaların yerinde takip edileceğini ifade etti.
Vali Yazıcı, 'Rize'deki işsizliğin çözümüne zemin hazırlaması adına, Kalkandere'de yapımı devam eden bu Organize Sanayi Bölgemiz çok büyük bir öneme sahiptir. Dünyanın üçüncü en büyük Ovit tüneli'nin tamamlanmasıyla bölgedeki sanayi ve ticaret hacminin artacağını vurgulayarak, sanayi ve ticaret alanındaki artış ile eş zamanlı olarak buradaki çalışmalarımızı tamamlamalı ve bölgemizi ekonomik, sosyal ve turizm alanlarında kısa vadede bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz' diye konuştu.

Vali Ersin Yazıcı'nın OSB inşaat alanını inceleme çalışmasına, Kalkandere Kaymakamı Ömer Çimşit, Rize İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Avcı, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Rize OSB Müdürü Hasan Günal, Ak Parti Kalkandere İlçe Başkanı Hasan Ayyıldız, RTSO Genel Sekreteri Gafur Karali, Ekşioğlu Kardeşler YK. Başkanı Hızır Ekşi ve OSB yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Yüklenici firma sahibi, Rizeli İş adamı Hızır Ekşi, 'Sayın Valimiz Ersin Yazıcı'ın başkanlığında gerekleştirmiş olduğumuz bir günlük saha çalışmamızda OSB'de aralıksız çalışan mevcut makine sayımızı bir kat daha artırarak, hiç ara vermeden çalışmalarımız tüm yıl boyunca sürdüreceğiz. Ek kısa sürede OSB Rize'mizin ekonomisine, sanayisine kazandırarak, istihdam noktasındaki önemli ihtiyaca da cevap verecek olan bu sanayi bölgemizde bizlerin çalışmalarına inşaat alanımızda bizlerle bilgi ve ilgi paylaşımında bulan Sayın Valimiz Yazıcı'ya şahsım ve çalışanlarım olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.'dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı