Rize İl Pandemi Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İl Pandemi Kurulu toplantısı Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vali Yardımcıları Gülhani Ozan Sarı ve Sedat Sezik, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman,

YÖREDEN HABER 4.03.2021 08:54:00 29 1
Rize İl Pandemi Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İl Pandemi Kurulu toplantısı Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vali Yardımcıları Gülhani Ozan Sarı ve Sedat Sezik, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ve diğer kurul üyelerinin iştiraki gerçekleştirildi.

Toplantıda Covid-19 pandemi sürecinde Rize genelindeki son durum, yeni kontrollü normalleşme süreci içerisinde yapılacak uygulamalar, alınacak tedbirler, uygulamada olan tedbirlerin yeterliliği ve vaka sayılarının düşürülmesi için neler yapılabileceği görüşüldü.

Rize Olarak Risk Haritasında Kırmızıdan Maviye Dönmek Bizim Elimizde.

Vali Çeber, toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede, “ Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de pandemi süreci devam etmekte.

Sağlık Bakanlığımızca oluşturulan Risk Haritasında bölgemiz ve ilimiz en riskli bölge içerisinde yer almakta. Haritada varolan konumumuzu az riskli seviyeye getirmek ve önceki dönemlerde olduğu gibi örnek gösterilecek olan iller içerisinde yer almak bizim elimizde. “ ifadelerini kullandı.

Herkesin Çok Sıkıldığının Bizlerde Farkındayız

Vali Çeber, yaşanan süreçte herkesin sıkıldığının farkında olduğunu ifade ederek; “ Vatandaşlarımızın bu süreçte ne kadar sıkıldığının farkındayız. Ama sevdiklerimizin sağlığı, kendi sağlığımız için alınan tedbirlere uymamız gerekiyor. Sevdiklerimizi pandemi sürecinde sağlık yönünden zor bir durumda bırakmaktansa, sağlıklı günlerde güzel zamanlarda buluşma temennisi ile mesafemizi korumalı kalabalık ortamlardan ve misafirliklerden kaçınmalıyız. “ dedi.

Ben Rizeli Hemşehrilerime Güveniyorum

Pandemi sürecinde iyi bir noktaya gelebilmek için Rizeli Hemşehrilerine güvendiğini ifade eden Vali Çeber; “Bu süreci birlikte atlatacağız. Rizeli Hemşehrilerimizin desteği ile birlikte bu süreci aşacağımıza inanıyorum. Sağlıklı günlere ulaşmak zor değil. Tedbirlere uymak bizleri daha güzel yarınlara taşıyacaktır. “ şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Meryem korkmaz
4.03.2021 19:16:38
Lütfen okulları kapatın yoksa durum sahada kötüye gidiyor lütfen yalvarırım çocuklarımızı tehlikeye atmayın çünkü kimse mesafe kurallarına dikkat etmiyor

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI