Rize İl Koordinasyon kurulu toplandı

2014 yılının üçüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Şefik Aygöl’ün başkanlığında yapıldı.

YÖREDEN HABER 23.07.2014 14:21:55 23 0
Rize İl Koordinasyon kurulu toplandı
Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu’nun 3.dönem toplantısı Vali Yardımcısı Şefik Aygöl başkanlığında yapıldı.

  Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Rize Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na,  Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

  Toplantıda yatırımcı kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri sırasıyla söz alarak, kurumlarıyla ilgili yatırımlar hakkında bilgiler sundular. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarından kendi sorumluluk alanları, kurum çalışmaları ve faaliyetleri ile yatırımları hakkında bilgiler alan Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

   Bu toplantıda yapılanlar ve yapılması gerekenler noktasında hep beraber görüşmelerde bulunacağız. Burada görüşülen konular en etkin bir biçimde değerlendirilecektir. Bu anlamda hepinizin çalışmalarında başarılar diler, ilimize hayırlar getirmesini temenni ederim dedi.

   Yatırımcı kuruluşlardan alınan iller yatırım projeleri izleme raporları ve yatırımcı kuruluş dönem raporlarının değerlendirilmesi ile elde edilen sonuçlara göre, ilimizde 30 Haziran 2014 tarihi itibariyle mahalli idareler yatırımlar hariç 447 proje için öngörülen 432,9 Milyon TL. ödenekten yaklaşık 169,8 Milyon TL.   harcama yapılmıştır. Gerçekleşme oranı yaklaşık yüzde 39 civarındadır.

   Kalkınma Bakanlığınca açıklanan 2014 Yatırım Programında İlimizden 14 proje yer almış olup, bunlara aktarılan toplam ödenek 109.957.000 TL’dir.

    İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara yapılan harcamalara, sektörel  bazda bakıldığında; şu şekilde sıralanmıştır:

 ULAŞTIRMA SEKTÖRÜ    : 86,7 Milyon TL.

 TARIM SEKTÖRÜ    : 5,8 Milyon TL.

 ENERJİ SEKTÖRÜ    : 2,2 Milyon TL.

 SAĞLIK SEKTÖRÜ    : 6,6 Milyon TL.

 EĞİTİM SEKTÖRÜ    : 22,9 Milyon TL.

 İMALAT-GIDA SEKTÖRÜ                 :    6,4 Milyon TL.

 TURİZM SEKTÖRÜ    :    2,6 Milyon TL.

 MADENCİLİK SEKTÖRÜ    :    46 Bin TL.
 DİĞER KAMU HİZMETLERİ SEKTÖRLERİ               :  36,42 Milyon TL 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI