Rize heyetinden TÜBİTAK'A ZİYARET

Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN beraberinde Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ ve ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU ile birlikte TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif ERGİN’i makamında ziyaret ettiler.

YÖREDEN HABER 20.07.2017 11:28:24 15 0
Rize heyetinden TÜBİTAK

Projelerden sorumlu olan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol ARCAKLIOĞLU’nun da hazır bulunduğu görüşmede, TÜBİTAK tarafından bu yıl desteklenen öğrenci projelerinde bütün üniversiteler arasında projesi en çok kabul edilen 3. üniversite olma başarısını elde eden RTE Üniversitesinin, proje konusuna özel önem verdiğine değinen Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, bölgenin en önemli ticari ürünü olan çay konusunda da öne çıkmak istediklerini ve Üniversitenin ÇAYKUR ile birlikte çalışma grupları oluşturarak konu hakkında birtakım çalışmalar yaptığını belirtti.

Rektör, kendilerini makamında ağırlayan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif ERGİN’e teşekkür ederek TÜBİTAK’tan projeler konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek beklediklerini ifade etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif ERGİN de, 2015 ve 2016 yılında desteklenen proje sayısı itibariyle Türkiye’deki üniversiteler arasında büyük başarı gösteren Üniversite Ar-Ge başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI