Rize Günleri Etkinlikleri’nde RTEÜ’ye Yoğun İlgi Oldu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ankara Rize Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 5. si tertip edilen Rize Günleri Etkinlikleri’nde büyük ilgi gördü.

YÖREDEN HABER 8.04.2014 19:50:19 20 0
Rize Günleri Etkinlikleri’nde RTEÜ’ye Yoğun İlgi Oldu
Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 1-6 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliklere Başkent’te yaşayan Rizelilerin yoğun ilgisi oldu.

Etkinliklerin resmi açılışı ise, 03 Nisan’da Atatürk Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi. Açılışa, Rize Milletvekilleri Hasan KARAL ve Nusret BAYRAKTAR, Rize Valisi Nurullah ÇAKIR, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ve diğer davetliler katıldı. Açılışta Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati YAZICI bir konuşma yaptı.

Rize’nin gerek doğal gerekse kültürel zenginliklerinin tanıtılması amacını taşıyan bu büyük organizasyonda stant açan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, özellikle kaliteli eğitim imkânlarından faydalanarak geleceklerini garanti altına almak isteyen gençlerin uğrak yeri oldu.

Gençlere, stant görevlileri tarafından üniversitenin bölüm ve programları hakkında detaylı bilgi verildi. Bu arada, hazırlanan broşür, cd ve kataloglardan oluşan tanıtım ürünleri ve promosyonlar da standı ziyaret edenlere hediye edildi.

Rize Günleri Etkinlikleri’nde stantları gezerek bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, bu tür etkinliklerin Rize’nin tanıtımına ve gelişimine önemli katkı sağladığını söyledi.

Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, Rize Ticaret Borsası, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, ilçe belediyeleri ve çeşitli firmaların destek verdiği etkinliğe binlerce kişi katılırken devletin üst kademesinden de pek çok isim iştirak etti.

Rize Günleri Etkinlikleri’nde üniversitenin standını  Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati YAZICI, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Enver SALİHOĞLU, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK’a üniversitenin şilti takdim edildi. Rize Milletvekilleri Hasan KARAL ile Nusret BAYRAKTAR ve Rize Valisi Nurullah ÇAKIR da RTEÜ standını ziyaret edenler arasındaydı.



 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI