Rize, Etnospor Festivali’nde Temsil Ediliyor

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İstanbul Küçükçekmece’de başlayan geleneksel sporların yeniden canlandırılması amacıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali’ne Rize’yi tems

YÖREDEN HABER 27.08.2016 09:21:03 32 0
Rize, Etnospor Festivali’nde Temsil Ediliyor
Kurulan Rize çadırında kültürel ve yöresel ürünlerin sergilendiği festivalde Başkan Kasap tarafından çadırı ziyaret eden Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a hediye takdim edildi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, festivalde Rize’yi temsilen katılmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, “Kültürel değerlerimizin, el sanatlarımızın, geleneksel halk kültürümüz,dilimizin, giyim kuşamımızın yaşatıldığı bu festivale Rize’yi temsilen katılmaktan büyük bir memnuniyet duydum. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın böylesine güzel bir organizasyona ön ayak olmasından dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. İstanbul’da yaşayan Rizeli hemşehrilerimizi ve bütün vatandaşlarımızı bu festivale davet ediyorum” dedi.

baskılarıyla kendi dilimizden, tarihimizden, kültürel değerlerimizden uzaklaştırılmak istendik. Bunun bir nebze de olsa başarıya ulaştığını maalesef kimse inkar edemez. Ancak şu anda bizler, yakın zamanda 15 Temmuz hadisesinin de ortaya koyduğu gibi geleceğin milleti olarak çok daha iddialı yürüyüş sergileyeceksek, unutulmaya yüz tutmuş dilimizle, edebiyatımızla, sanatımızla, estetik anlayışımızla, sporlarımızla yeniden kucaklaşmak, bunlarla yeniden kuşanmak durumundayız. Ancak bu şekilde kendi genlerimizde olan, binlerce yıldır kendi inanç sistemimizle, kendi değerlerimizle yoğrulduğumuz, tarihe damgasını vurmuş Türk milleti olarak geleceğe damga vurabiliriz.” diye konuştu.

Vatandaşların, spor yarışmalarını izleyip kültürel faaliyetlere dahil olabilecekleri festivalde bugün, kökbörü, kuşak güreşi, aba güreşi, atlı cirit, atlı okçuluk, aşık oyunu, şalvar güreşi, mas güreşi, yaya okçuluğu, yağlı güreş ve geleneksel çocuk oyunları etkinlikleri gerçekleştirilecek.

 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı