Rize-Erzurum Kırık Ve Dallıkavak Tünelleri Rüyası Gerçek Oluyor

Ovit tüneli ve ardından yapımı devam eden, Kırık ve Dallıkavak tünellerinin yapımı için yıllardır Erzurum tarafından vermiş olduğu mücadeleyle, Rize ve Erzurum kamuoyu tarafından tanınan isimlerden birisi olarak yaptı

YÖREDEN HABER 22.04.2021 17:29:02 119 0
Rize-Erzurum Kırık Ve Dallıkavak Tünelleri Rüyası Gerçek Oluyor

Bayram Ali KAVALCI

30 yıllık İspir ve Erzurum İl Genel Meclisi eski üyelerinde gönüllü iş insanı Tahsin BAYRAMOĞLU; Erzurum halkımıza ve Rizeli hemşerilerime mübarek ramazan ayının müjdesi olarak yapımı hızla devam eden Kırık tünelimizin tamamlanmasında az bir zaman kalmıştır. Tek üzüntüm Dallıkavak tünellerinin yapımının biraz yavaş gitmesidir. Yetkililerden istirhamım bu tünelin yapımının da hızlanmasıdır. Bu tünellerin yapımının tamamlanması noktasında vermiş olduğu mücadele ve takipten dolayı, Ak Parti Erzurum Milletvekilimiz sn. İbrahim Aydemir beye şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Rize- Erzurum karayolunu 2.5 saate düşürecek olan bu iki tünelinin tamamlanması 2022 yılına kadar inşallah hizmete gireceği müjdesini veriyorum. Ve böylelikle Erzurum ilimizi, Rize ilimiz başta olmak üzere tüm Karadeniz illerine ve bölgesine çok yakınlaştıran rüya gerçek olmuş oluyor.dedi.

Kırık ve Dallıkavak tünelleri ile ilgili bilgiler; Kırık Tüneli İkizdere İlçesi üzerinden İspir’e ve Erzurum’a bağlamaktadır. 15,8 km’lik Proje bünyesinde 2x7.105 m çift tüp tünel ve 8.679 m bağlantı yolları bulunmaktadır. Tünelin tamamlanmasıyla mevcut yol 33 km kısalacaktır. 2014 yılında başlanmış olan tünelin 2020 yılı Aralık ayında bitirilmesi hedeflenmektedir. Kırık Tüneli’nin faaliyete geçmesiyle Rize-Erzurum karayolu transit taşımacılığa uygun hale gelecektir. Karadeniz limanlarına ulaşımın rahatlaması ile bölge ülkelerinin uluslararası ticaretini Karadeniz üzerinden konforlu ve güvenli yapması sağlanacaktır. Dallıkavak Tüneli Erzurum İspir yolunda yer alan 2x3.105 m uzunluğundaki Dallıkavak Tüneli toplamda 6,21 km’dir. Tünelle yolda 4,4 km kısalma sağlanacaktır. 2012 yılında başlanmış olan tünelin 2020 yılı Kasım ayında bitirilmesi hedeflenmektedir. Erzurum-İspir yolunun en yüksek geçitlerinden biri olan Dallıkavak geçidi 2.359 rakımda olup, kış aylarında tipi kar yağışı gibi sebeplerden dolayı trafik akışı zaman zaman durmaktadır. Yapılan Dallıkavak tünelinin tamamlanmasıyla kotta 254 m kazanç sağlayarak trafik yaz kış kesintisiz akacaktır.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı