Rize eniştesi Dervişoğlu'nun hayatını yazdı

Rize’nin en tanınmış belediye başkanlarından olan ve Rize Kalesinde mezarı bulunan Ekrem Orhon’un, Rizelilerin çoğunluğu tarafından tanınan ve Çayhan abla olarak sevilen, Prof.Dr. Ahmet Dervişoğlu’nun, Rize gönüllüsü ve sevdalısı

YÖREDEN HABER 16.06.2016 12:44:09 246 0
Rize eniştesi Dervişoğlu
Rize'nin baba reisi olarak bilinen, “Denizi kara, karayı da para yapan başkan” Belediye Başkanı olarak tarihe geçen ve Rize’nin en uzun süreli görev yapan, Eski Rize Belediye Başkanlarından Ekrem Orhon’un kızı Emekli Eğitimci Çayhan Orhon Dervişoğlu’nun eşi, Prof. Dr. Ahmet Dervişoğlu’nun hayatı ve sohbetleri, Türkiye’nin en çok tanınan yazarlarından Doğan Cüceloğlu tarafından ”Derviş’in Aklı” ismiyle kaleme alındı.

310 sayfadan oluşan kitap, Remzi kitabevi tarafından basıldı.
Eski Rize Belediye Başkanlarından rahmetli Ekrem Orhon’un, Emekli Eğitimci kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu’nun eşi, İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Emekli Dekanlarından olan, Prof.Dr. Ahmet Dervişoğlu’nun hayatını yazan, yazar Cüceloğlu, “ Ahmet hoca aynı zamanda benin kadım dostlarımdan birisidir. Öğrenci olarak girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi'nde profesör olmuş, Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde üç yıl araştırmalar yapmış ve dersler vermiş, sonrasında Türkiye'ye dönüp mezun olduğu fakültede dokuz yıl dekanlık yapmış dostum Ahmet Dervişoğlu'yla yapmış olduğum sohbetlerden ve hayat hikâyesinden oluşan çok akıcı bir eser ortaya çıkmış oldu. Ama bu sohbetlerin amacı, Ahmet Dervişoğlu'nun akademik başarılarından çok, değerlerini, yaşama bakış tarzını, insan sevgisini sizlere aktarmaktı. Bugün seksen yaşında olsa da, içindeki çocuğu dipdiri korumayı başarmış, gözleri ışıl, ışıl bakan bir insandan öğrenilecek bir şeyler olmalı, diye düşündüm. Sohbetimizden üniversite öğrencileri, öğretmenler, yöneticiler ve anne-babaların yararlanacağına inanıyorum. Benim aldığım keyfi, umarım siz de alırsınız.” şeklinde açıkladı.
Rize’nin en tanınmış belediye başkanlarından olan ve Rize Kalesinde mezarı bulunan Ekrem Orhon’un, Rizelilerin çoğunluğu tarafından tanınan ve Çayhan abla olarak sevilen, Prof.Dr. Ahmet Dervişoğlu’nun, Rize gönüllüsü ve sevdalısı emekli öğretmen eşi, Çayhan Orhon Dervişoğlu çiftinin iki çocuğu bulunmaktadır. Kızları Yonca ve Yeşim ve torunları Doğa, Yeşim, Asya’nın da ailece bolca fotoğraflarının yer aldığı, Dervişin Aklı kitabı bütün kitapçılarda satılmaktadır.
 
  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı