Rize Eğitimi'ne detaylı bakış

Rize'de eğitim ve öğretim faaliyetlerinin tüm boyutlarıyla ele alındığı İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında yapıldı.

YÖREDEN HABER 16.01.2016 13:42:54 12 0
Rize Eğitimi
Valilik Ayder salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt,  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Küçük, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Genel Meclis üyeleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Okul Aile Birlikleri ve öğrenci temsilcileri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmaları sunumunun izlenmesinin ardından toplantı açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, yapılan çalışmalarla ilgili olarak komisyona brifing sundu.

OKUL ZİYARETLERİNİN ÖNEMİ
Yaptığı sunumda İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş,  Rize Milli Eğitiminin durum analizi,  il geneli öğretmen, öğrenci ve derslik sayıları, 2015 yılında yapılan TEOG sınavlarında kesin olmayan sonuçlara göre başarı oranı, üniversite sınavlarında Rize'nin başarısı konusunda geçmiş yıllara göre kıyaslamalar, yetiştirme ve destekleme kurslarında yer alan öğretmen ve öğrenciler hakkında bilgi, okul ziyaretlerinin önemi, projeler, eğitim yatırımları, hedefler ve eğitim planlamaları konularında katılımcılara bilgiler aktardı.
 İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl genelinde yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinde karşılaşılan sorunlarla ilgili katılımcıların görüş ve önerilerinin büyük önem taşıdığını belirterek, katkılarından dolayı komisyon üyelerine teşekkür etti.
Gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Ersin Yazıcı, eğitimin herkesi ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek, sadece milli eğitim müdürlükleri, okul idarecilerinin ve öğretmenlerin tek başına yürütebilecekleri bir konu olmadığını söyledi.

BAŞARI EKİP BAŞARISIDIR
Eğitimin ülke ve geleceğimiz açısından önemli olduğunu söyleyen Vali Ersin Yazıcı, 'Hep beraber yol alarak Rize'mizi çok daha iyi yerlere taşıyabiliriz. Fiziki imkânlar bakımından Rize iyi bir durumda. Sorunları ortak çalışmalarla hep birlikte çözmek, eğitim-öğretim kalitesinin artırılmasının önündeki engelleri ortadan kaldıracaktır. Başarıyı elde edebilmek için ekip çalışmasına ihtiyaç var.  Başarı ekip başarısıdır. Bu ekip içerisinde yer alan birimlerimizin, çocuklarımız ve geleceğimiz için neler yapılabileceği konusunda değerlendirmede bulunacağız 'dedi.

HAYATIMIZI ŞEKİLLENDİREN EĞİTİMDİR
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sınavı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavında Rize'nin daha önceki yıllara göre büyük bir başarı elde ettiğini belirten Vali Yazıcı,  'Bu başarının geçici değil, kalıcı olması gerekiyor. Hayatımızı şekillendiren eğitimdir. Eğitimde süreklilik esastır. Başarıların elde edilmesi için başlattığımız çalışmalarımıza, projelerimize aralıksız devam ediyoruz. Eğer bir şeyi yapmayı gerçekten çok istiyorsanız, başarmak için elinizden gelen her şeyi yaparsınız. Normalden fazla çalışır, ekstra  saatleri sorun etmez ve yapmanız gerekenleri ertelemezsiniz. Başarı, ancak onu istediğiniz takdirde gelecektir. Başarının sırrı devamlılıktır. İnsanoğlunun isteyip de başaramadığı bir şey yoktur. Biz de başarabilecek imkânlara, öğretmenlere sahibiz.  İnsan bir şeyin doğru olduğuna inanıyorsa ondan vazgeçmesi söz konusu olmaz. Küçük dokunuşlarla büyük bir başarı elde edebileceğimize inanıyoruz' diye konuştu.

RENK ÇOK KAPSAMLI BİR EĞİTİM PROJESİ
Eğitimde başarılı olmak için sanatsal ve spor faaliyetlerinin de önemine değinen Vali Ersin Yazıcı, 'Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi, Rize Valiliği himayesinde uygulanmaya devam ediyor.  RENK çok kapsamlı bir eğitim projesi.  RENK hem yabancı dil öğretimini, hem kültürel faaliyetleri, hem sosyal faaliyetleri, hem sportif faaliyetleri, hem de akademik ilerlemeyi temel almaktadır. Eğitim temelli yaklaşımdan kendini kurtarıp, hem eğitimi hem de öğretimi kapsayan bir projedir. Biz hep birlikte çalışarak Rize'yi eğitimde hak ettiği yere getireceğimize inanıyorum 'dedi.
 İl genelinde sürdürülen eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili komisyon üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile toplantı sona erdi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı