Rize Eğitimde gözle görülür başarı yakaladı

Vali Ersin Yazıcı, RENK Projesi kapsamında Çayeli Beyazsu Ortaokulunu ziyaret ederek, öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi

YÖREDEN HABER 20.01.2016 09:49:05 27 0
Rize Eğitimde gözle görülür başarı yakaladı

Öğretmenler odasında öğretmen ve idarecilerle bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, öğretmenlerden öğrencilerin durumları, eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TÜM TOPLUM SORUMLUDUR

Düzenli olarak okulları ziyaret ettiğini belirten Vali Yazıcı, 'Bugün de Çayeli Beyazsu Ortaokulumuzu ziyaret etme fırsatı bulduk, siz değerli öğretmen arkadaşlarla bir araya gelmekten dolayı mutluyum. Sizlerin gayretlerinizi biliyorum. Rize'nin gözle görülür bir başarı grafiği yakaladığını görmekten memnunum. Tüm fedakârlıklarınız için teşekkür ediyorum. Sizin vermiş olduğunuz bu emekler, sizin yapmış olduğunuz çalışmalar çok önemli. Tabii eğitim sadece okul idaresinin, öğretmenlerin görevi değil. Veliler, öğrenciler, öğretmenler, okul idareleri tüm toplum bu işten sorumlu olmalıdır' dedi.

BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETTİNİZ
RENK Projesi çalışmalarının meyvelerinin alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yazıcı, 'Beyazsu Ortaokulumuz TEOG Sınavında büyük bir başarı elde etti. Hedefimiz elde edilen başarıların daha da üstüne çıkmaktır. Bu vesileyle Çayeli Beyazsu Ortaokulu idarecilerine, öğretmenlerine, öğrencilerine, ailelerine eğitim ve öğretimde kalitenin arttırılması adına özveri içinde yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum' dedi.
Akademik anlamda yakalanan bu başarının devam etmesini isteyen Vali Yazıcı , 'Öğretmen her alanda fark yaratmalıdır' diyerek daha sonra öğretmenlerin görüş, öneri ve taleplerini dinledi.

KİTAP OKUMA SAATİ
Vali Ersin Yazıcı, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Şahin öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.

ASLA OKUMAYI BIRAKMAYIN
Çocuklara kitap okumanın öneminden bahseden Vali Ersin Yazıcı, yine öğrencilerle hep bir ağızdan 'En iyi dost kitaptır' diyerek, öğrencilerden her zaman için kitapların okunması sözünü aldı.

Başarılı olmak istiyorsanız, çok kitap okumalısınız şeklinde konuşan Vali Yazıcı, 'Kitap okumanın sayısız yararı vardır. Kitap okuyan kişinin kendine olan güveni oldukça fazladır. Kitap okumak insanın anlayabilme, yorumlama ve pratik çözümler üretebilme kabiliyetini artırır. Asla okumayı bırakmayın. Kitap okumaya her daim zaman ayrılması gerektiği unutulmamalıdır. Kitap okumayan ve onlarla dost olmayanlar, kendilerine yön vermede zorlanırlar. Onlarla dost olun. Siz onları bırakmazsanız onlarda sizi bırakmaz! 'dedi.

İYİ BİR MESLEK SAHİBİ OLMAYI İSTEYEN…

Öğrencilere gelecek hakkındaki düşüncelerini soran Vali Ersin Yazıcı iyi bir meslek sahibi olmak isteyen her öğrencinin gelecek hedefini belirleyerek çok çalışması gerektiğini söyledi.
Öğrencilerle bir süre sohbet ederek onların istek sorun talep ve memnuniyetini dinleyen Vali Ersin Yazıcı'ya, öğrenciler ziyaretlerinden dolayı sevindiklerini ve mutlu olduklarını söylediler. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI