Rize Denizcilik ve Kabotaj Bayramını Kutluyor

Rize Denizcilik ve Kabotaj Bayramını Kutluyor

YÖREDEN HABER 2.07.2019 07:48:46 19 0
Rize Denizcilik ve Kabotaj Bayramını Kutluyor

Vali Kemal Çeber, Rize’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı münasebeti ile düzenlenen kutlama törenine katıldı.

Vali Çeber, 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren, kendi karasularımızda egemenlik ve bağımsızlığımızı kazanmamızı sağlayan Kabotaj Konunu münasebeti ile 93 yıldır 1 Temmuz da kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Rize ilinde Gündoğdu Balıkçı Barınağında düzenlenen kutlama törenlerine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine ait Karadeniz Araştırma Gemisi ile deniz açılarak Vali Çeber ve Belediye Başkanı Metin tarafından denize, deniz şehitleri anısına çelenk bırakıldı.

Davetlilerin katılımı ile gerçekleştirilen deniz turunun ardından Vali Çeber, araştırma gemisini inceleyerek gemi kaptanından gemi ile ilgili bilgi aldı.

Vali Çeber, tören esnasında yapmış olduğu açıklamada;” Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizde denizciliğin geliştirilmesi amacı ile 1 Temmuz 1926 yılında Kabotaj Kanunu yürürlüğe koyulmuştur. Bu kanun sayesinde karasularımızda egemenlik ve bağımsızlığımız tam manası ile kazanmış olduk. Ülkemizin ve bir kıyı şehri olan ilimizin bu nimetlerden faydalanarak ticaretini geliştirmesi en büyük temennimizdir. Bu doğrultuda vatandaşlarımız ve bizler ortak hareket ederek daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Bu duygu, düşünce ve temennilerle başta denizcilerimiz olmak üzere tüm halkımızın bu yıl 93. Yıl dönümü olan “Denizcilik ve Kabotaj Bayramını” kutluyor, Şehitlerimizi saygıyla anıyorum.” dedi.

Düzenlenen törene Rize Valisi Kemal Çeber’in yanı sıra, Rize Belediye Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu, kurum amirleri ve diğer davetliler katıldı.valilik


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı