Rize'de Sıfır Atık Projesi tanıtımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ bilgilendirme toplantısı yapıldı.

YÖREDEN HABER 27.04.2018 08:06:22 12 0
Rize
RİZE-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ ile ilgili olarak Rize İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce İsmail Kahraman Kültür Merkezinde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantının açılışında İl Müdürü Hasan Bebek, proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve proje ile çevre ile dost bir yaşamın geliştirilmesinin önemine değindi.
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, sıfır atık ve atıkların geri dönüşümü gibi kavramların sanayileşmenin gelişmesiyle yüzleştiğimiz yeni kavramlar olduğunu belirterek; “Özellikle son zamanlarda toplu yaşama ve tüketme kültürü ortaya bir atık sorununu çıkardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde hayata geçirilen bu anlamlı proje ile bu sorunun üstesinden gelinmesi hedeflenmektedir” dedi.
Atıklar yüzünden çevrede bir bozulma gerçekleşmesi durumunda, sonradan onunla mücadelenin çok daha zor olduğuna vurgu yapan Vali Bektaş, “Bunun için çözüm temizlemek değil, çözüm kirletmemektir. Son zamanlarda İlimizde organik tarım konusunda oluşan bir gündem var. Bizim yeraltı ve yerüstü sularımızın hızla kirlendiği gözlenmekte. Bunun en önemli sebepleri arasında tarımda kullanılan kimyasal gübre ve zirai ilaçların olduğu bir gerçek. Yerüstü sularının temizlenmesi nispeten kolay olabilir ama yeraltı sularının temizlenmesi yılları, yüzyılları bulabiliyor. Burada da organik tarımın önemi ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.
Çevre kirliliğinin ulusal değil uluslararası bir sorun olduğunu belirten Vali Bektaş, “Bu tür projelere ne kadar katkı sağlarsanız, geri dönüşümü o kadar olumlu oluyor. Ne kadarda duyarsız kalırsanız çevre ve atık sorununu o kadar beslemiş olursunuz. Biz bu anlamda Rize’de üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olacağız” dedi ve projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan olmak üzere, Bakanlık çalışanlarına ve Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeline teşekkür etti.
Tanıtım toplantısının son bölümünde Çevre Yüksek Mühendisi Hızır Osman Aslıyüksek, proje hakkında bir sunum yaptı.
Valilik

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI