Rize'de Panel düzenlendi

Rize Belediyesi öncülüğünde Rize’de “Kentlilik Bilinci ve Kent Estetiği” konulu panel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 18.02.2017 19:37:41 25 0
Rize

Düzenlenen panele,  Rize Valisi Erdoğan Bektaş,  Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Hüseyin Karaman,  AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Artan, Tarım İl Müdürü Şafak Bulut, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, Müsiad Başkanı Recep Taylan,  Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Rize’li İş Adamları ve vatandaşlar katıldı.

Rize’de kent kültürü ve estetik anlamında bilinç geliştirmenin amaçlandığı panelin Moderatörlüğünü Gazi Üniversitesinden Şehir Plancısı Prof.Dr. Metin Şenbil  yaptı. Panel de; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Y.Peyzaj Mimarı Doç.Dr. Banu Bekçi,   Mimar M.Mustafa Mahmutoğlu, Şehir Plancısı İ.Hakkı Sandıkçı ile Sosyolog Rahmi Metin birer sunum yaptılar.

Panelde, Açılış konuşmasını Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yaptı. Başkan Kasap, konuşmasında; “Bu düzenlediğimiz organizasyon belediye olarak 2023 vizyonumuz içerisinde yapmamız gereken çalışmalarımızdan bir tanesidir. Artık günümüzde kentler estetik anlamda ve kentte yaşayan insanların sorumluluklarını da dikkate alarak sosyo kültürel faaliyetlerin insani noktada ön plana çıktığı bir belediyecilik anlayışı yaşanmaktadır. Bizler Rize’de bu anlayışın öncülüğünü yapmanın gayreti içerisindeyiz.

 2023 hedefimizdeki projelerin önemli bir çoğunluğuna başladıktan sonra yeni bir hedef belirledik. Bu hedef de Rize’yi 2053’e hazırlama sürecidir. Son iki yılda özellikle bu konulara ağırlık vereceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi artık kentlerimizde yeni bir döneme giriyoruz. İnsan odaklı sosyo-kültürel faaliyetlerin ve kentlilik bilinci yapısının ön plana çıktığı  bir süreci inşallah hep birlikte yaygınlaştırarak şehrimizi daha mutlu ve geleceğinden ümitli insanların yaşadığı bir şehir haline getireceğiz”dedi.

Panelistlerin sunumlarının ardından, sponsor ve katkı sunan kurum, kuruluş ve panelistlere plaket takdimleri Rize Valisi ve Belediye başkanı tarafından yapıldı. Katılımcılara program sonunda Likapa fidanı ve içerisinde çam ağacı tohumu bulunan teşekkür kartı takdim edildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI