Rize'de Müdürlükler yenilenerek Konsept Nüfus Müdürlüğüne dönüştürüldü.

Türkiye genelinde nüfus müdürlüklerinde yeni bir konsepte geçildi. Teknoloji desteği ile birlikte hizmet süreleri kısaldı, yoğunluk azaldı. Rize’de İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri de bu çerçevede yeniden tasarlandı ve Müdürlükler

YÖREDEN HABER 25.05.2021 19:50:57 56 0
Rize

Türkiye genelinde nüfus müdürlüklerinde yeni bir konsepte geçildi. Teknoloji desteği ile birlikte hizmet süreleri kısaldı, yoğunluk azaldı. Rize’de İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri de bu çerçevede yeniden tasarlandı ve Müdürlükleri yenilenerek Konsept Nüfus Müdürlüğüne dönüştürüldü.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında ilimizde Rize Merkez, Güneysu, Çayeli ve Pazar İlçe Nüfus Müdürlüklerinin ardından bugün itibariyle Ardeşen ve Hemşin Nüfus Müdürlükleri de Konsept Nüfus Müdürlüğüne dönüştü.

Önceki yıllarda Emniyet Müdürlüğünce verilen pasaport ve sürücü belgesi gibi hizmetlerin Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine devredilmesi ile birlikte Nüfus Müdürlüklerinin hizmet alanı genişledi. Bununla birlikte yoğun bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet veren Nüfus Müdürlüklerinde hizmet kalitesini artırmak için yeni projeler oluşturuldu.

Çağdaş, konforlu, kurumsal kimliği ön planda tutan Konsept Nüfus Müdürlüğü ile vatandaşların doğru ve yönlendirici bilgilere ulaşabilecekleri danışma alanı, çalışma alanının içinde oluşturulan bekleme salonları, bölmelerle birbirinden ayrılmış estetik başvuru masaları ile konsept tamamlanarak, Nüfus Müdürlükleri nezih ve ferah ortamlar ile estetik görünüme kavuştular.

Daha önce Rize Merkez, Güneysu, Çayeli ve Pazar İlçelerinde tamamlanan çalışmalar Ardeşen ve Hemşin İlçelerinde de tamamlandı. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'da Rize'deki yeni konsepti, sosyal medyadan 'Çok yakıştı mı, yakıştı' sözleriyle paylaşmıştı.

Önümüzdeki ay İyidere Kaymakamlık binasının hizmete girmesi ile İyidere Nüfus Müdürlüğü de konsepte uygun hizmet verecektir. Şu ana kadar 7 İlçede tamamlanan çalışmalar ile Nüfus Müdürlükleri yeni konsepte kavuşmuş oldu.

4 İlçe de ise çalışmalara en kısa sürede başlanılacak. Çalışmalar tamamlandığında İlimizde ki tüm İlçe Nüfus Müdürlükleri yeni konsepte uygun hizmet vereceklerdir.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı