Rize'de istihdam ile ilgili toplantı yapıldı

Rize Ticaret ve sanayi odasında gerçekleştirilen “Çalışma hayatında milli istihdam seferberliği” konulu bilgilendirme toplantısına katılım yoğun oldu.

YÖREDEN HABER 22.02.2017 19:14:54 10 0
Rize

Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ında katıldığı toplantıya, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, SGK Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı ile Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve işverenler katıldı.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından startı verilen bu düzenleme ile Devlet, istihdamı gerçekleştiren kuruluşa önemli destek sağlayacak.

İstihdamda 1.404 TL asgari ücret üzerindeki SGK primi, vergi ve İşsizlik Fonu ödemesini devlet karşılayacak. Böylece firma çalışan sayısı dışında yeni bir istihdam sağladığında, işçi için ödenecek 773 TL’lik vergi ve diğer giderleri devlet karşılamış olacak.

Toplantıda Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından startı verilen bu düzenleme ile istihdama yönelik konuşmalarını yaparak, istihdamı gerçekleştirecek olan kuruluş temsilcileri ve işadamlarının sorularını cevapladılar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI